ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΕΟΔΥ: 29 κρούσματα η Κορινθία, νέα άνοδος σε διασωληνώσεις και νοσηλείες

0

Συνεχίζεται η σταδιακά αυξανόμενη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας από το 4ο κύμα πανδημίας του κορονοϊού, στο οποίο πρωταγωνιστεί η παραλλαγή «Δέλτα». 

Τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ δείχνουν περαιτέρω άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, καθώς και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τα νέα κρούσματα είναι αυτή τη φορά κάτω από τα 2.000 (1.605), προφανώς εξαιτίας του μικρότερου αριθμού τεστ που έγιναν λόγω Σαββατοκύριακου (68.376). 

Από εκεί και πέρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 176 από 172 χθες. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (χθες είχαν ανακοινωθεί 151), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς.

Άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.975 θάνατοι.

→ κλικάρετε για να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος τον πίνακα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.605 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907, εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες.

Τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Previous article

Νέο «εξοικονομώ – αυτονομώ»: Τέλος στο «χρονόμετρο» για την υποβολή – Όλες οι αλλαγές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.