ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο πρώτος ρομποτικός σκύλος της Xiaomi – Το CyberDog είναι μία τετράποδη τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα

0

Η Xiaomi παρουσίασε τον πρώτο της ρομποτικό σκύλο. Το CyberDog μοιάζει εξαιρετικά στο Spot της Boston Dynamics και πρόκειται για ένα open-source τετράποδο ρομπότ που προσφέρει δημιουργική ελευθερία στους developers για να δημιουργήσουν εφαρμογές για αυτό.

Η Xiaomi τονίζει τις ιδιότητες κατοικιδίου που μπορεί να έχει το CyberDog, όπως η ικανότητα να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και να ακολουθεί τον κάτοχό του σαν κανονικός σκύλος.

Το CyberDog μπορεί να κάνει τούμπες, να τρέχει με 11.5km/h, ενώ ζυγίζει 3 κιλά. Στο εσωτερικό διαθέτει την Jetson Xavier πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ διαθέτει πολλαπλές κάμερες, αισθητήρες και GPS για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του.

Το CyberDog μπορεί να αναλύει το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας χάρτες πλοήγησης, σχεδιάζοντας τη διαδρομή του και αποφεύγοντας εμπόδια. Με χρήση αναγνώρισης προσώπου και ανθρώπινης στάσης σώματος είναι ικανό να ακολουθεί τον κάτοχό του παρακάμπτοντας τα εμπόδια. Ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, όπως εντολές αφύπνισης και οδηγίες ή μπορεί να ελεγχθεί από εφαρμογή στο smartphone.

Αρχικά θα υπάρξουν μόνο 1.000 CyberDog διαθέσιμα προς αγορά από “Xiaomi Fans, μηχανικούς και ενθουσιώδεις χρήστες της ρομποτικής. Η εταιρία ελπίζει πως οι πρώτοι χρήστες θα εκτοξεύσουν την ανάπτυξη και την προοπτική των τετράποδων ρομπότ. Η τιμή του είναι αρκετά προσιτή αν σκεφτεί κανείς την τεχνολογία που ενσωματώνει και διαμορφώνεται στα 9.999 γουάν ή 1.316€

8eCUgvCwsa

Θεσσαλονίκη – Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τα συστήματα του Δήμου – Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα

Previous article

Β.Νανόπουλος: Ενισχυμένο κατά 1,3 εκ ευρώ το νέο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.