ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟ! Δείτε συνοπτικά, όλα τα μέτρα από 1η Σεπτεμβρίου

0
Στιγμιότυπο από κατάστημα στην περιοχή του Θησείου, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Εντείνεται αυτές τις ημέρες η συνεργασία στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της εστίασης για το μοντέλο λειτουργίας των κλειστών χώρων από 15 Ιουλίου και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στη νέα αυτή φάση. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε μέγγενη μπαίνουν πλέον οι ανεμβολίαστοι από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς σε άλλες περιπτώσεις δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε δημόσιους χώρους και σε άλλες περιπτώσεις θα μπαίνουν ΜΟΝΟ με επίδειξη αρνητικού Rapid test που θα γίνεται σε ιδιωτικά κέντρα με το κόστος να βαρύνει τον ίδιο. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, και για μαθητές και φοιτητές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Επίσης από την 1η Σεπτεμβρίου τα δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές θα γίνονται ΜΟΝΟ σε εμβολιασμένους, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική ΚΑΙ σε εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνάθροιση.

Ειδικότερα, τα μέτρα που θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 31 Μαρτίου 2022 είναι τα ακόλουθα

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα και τιμή 10 ευρώ. Το τεστ θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app

Οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα. 

Οι μαθητές θα λαμβάνουν 2 self tests ανά εβδομάδα δωρεάν από το κράτος, αλλά οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test ανά εβδομάδα με δική τους δαπάνη. 

Όσοι ταξιδεύουν υποχρεώνονται να κάνουν 1 rapid test έως 48 ωρες πριν το ταξίδι. Τα παιδιά θα κάνουν self test.

 

Στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές.

Όσον αφορά τους δημόσιους χώρους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση.

 

Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα.   

Εργασία

Οι εργοδότες έχει το δικαίωμα να ξέρει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. 

Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας. 

Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

Previous article

Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.