ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

“Στέγνωσε” από νερό όλος ο δήμος Σικυωνίων – Με τσίγκινες βρύσες πλένονται οι κάτοικοι στην Στυμφαλία

0

Τελικά το μόνο που τρέχει σαν… γάργαρο νερό στον δήμο Σικυωνίων είναι τα ψέματα του Σπύρου Σταματόπουλου σχετικά με την υδροδότηση. Σε ένα από τα πιο δύσκολα -κλιματολογικά- καλοκαίρια που έχει περάσει η Ελλάδα (και φυσικά και ο δήμος Σικυωνίων) το νερό είναι είδος εν ανεπαρκεία, όχι μόνο στο πολύπαθο Διμηνιό -για το οποίο έχουμε γράψει ξανά και ξανά τις περιπέτειές του- αλλά και το σύνολο σχεδόν των χωριών. Ακόμα και η Στυμφαλία, δίπλα στην λίμνη που υδρεύει όλο τον δήμο Κορινθίων, βλέπει τα χωριά της να στέκονται άνυδρα, ή να επιστρέφουν σε παλιές εποχές για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού.

Τις τελευταίες ημέρες τόσο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου, όσο και δημότες έχουν κάνει αναρτήσεις, όπου περιγράφουν τις δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων ημερών.

Στυμφαλία χωρίς σταγόνα νερό, Καλλιάνοι χωρίς νερό, αρδευτικά Λαύκας-Καστανιάς ελάχιστο νερό, Διμηνιό με υδροφόρες και νερό δηλητήριο και τον κόσμο να παρακαλεί για μια σταγόνα, Βελίνα προ ημερών χωρίς νερό, ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΙ που δήθεν στέλνει καθαρό νερό στο Κιάτο χωρίς νερό και με αναμίξεις, Κεφαλάρι χωρίς αρδευτικό, στο Φενεό τεράστια προβλήματα πόσιμου νερού ακόμη και στο χωριό του ίδιου του Δημάρχου, Κιάτο νερό με προσμίξεις ένας Θεός ξέρει από τι νερά και με σημεία του δικτύου με αμίαντο…
Συγχαρητήρια κύριοι της Δημοτικής Αρχής… θαυμαστά τα έργα σας! Και πιο θαυμαστή η κοροϊδία και οι μόνιμα συναλλασσόμενοι Ταλιμπάν σας!
(αναφέρομαι έτσι στα γνωστά πρωτοπαλίκαρα, όχι στο λαό που – ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ βέβαια, δεν χαϊδεύω αυτιά- τσίμπησε για άλλη μία φορά σε παραμύθια)
“.

Από την μεριά του ο Βαγγέλης Καρακούσης, παλιό στέλεχος της σημερινής δημοτικής αρχής, γράφει σε δική του ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με δύο φωτογραφίες από τενεκεδένιες βρύσες περασμένων εποχών και αιώνων τις οποίες χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να πλένονται:

Καλημέρα από τον μεσαίωνα! Και ενώ τα έργα συνεχίζονται πυρετωδώς για την υδροδότηση των πολλών Σικυώνιων, η Στυμφαλία εγκαταλείπεται! Πλέον το πλύσιμο γίνεται δια νιπτήρος. Και σε λίγο θα έχουμε και δημόσιους λουτήρες! Αίσχος για την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή! Αδιαφορία, εγκατάλειψη, ανευθυνότητα. Και διασκεδάζει πάντα με τα προβλήματα των πολιτών…”.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, έχουν τα σχόλια στην σχετική ανάρτηση.

Ο Δ. Κορινθίων στηρίζει την συμμετοχή του P.ROUSTEMIS στο EKO Acropolis Rally (Video-Εικόνες)

Previous article

Ο Ομιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου θα καθαρίσει το βυθό της Λίμνης Βουλιαγμένης το Σάββατο 28 Αυγούστου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.