ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσό πληρώνουμε στην Ελλάδα τα GB – Είμαστε η ακριβότερη χώρα στον κόσμο

0

Μία νέα αναφορά του StockApps ερευνά τη χρήση κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως καθώς και τις τιμές που πληρώνουν οι χρήστες κάθε χώρας για τα mobile δεδομένα. Τα δεδομένα Ιουλίου λένε πως περίπου το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 5.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποιούν πλέον κινητό τηλέφωνο, με την Ευρώπη να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών, στο 86% του πληθυσμού.about:blank

Τα δεδομένα που καταναλώθηκαν στα mobile δίκτυα ξεπερνούν τα 66 exabytes το μήνα (δισεκατομμύρια gigabytes), έχοντας αυξηθεί κατά 68% σε σχέση με πέρυσι. Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης (73%) προέρχεται από Android συσκευές και το 26.3% από iOS χρήστες.

about:blank

Όσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει τις ακριβότερες τιμές ανά GB, με μέση τιμή $8.16/GB, και την ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ($7.62/GB), η Νέα Ζηλανδία ($6.99/GB) και ο Καναδάς ($5.72/GB).

Στον αντίποδα με τη φθηνότερη χρέωση mobile data έχουμε το Ισραήλ με $0.05/GB, την Ιταλία ($0.27/GB) και τη Ρωσία ($0.29/GB). Ο παγκόσμιος μέσος όρος τιμών διαμορφώνεται στα $4.07/GB.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί και μία ακόμα έρευνα του Απριλίου από την Cable.co.uk (βλ. εικόνα παραπάνω) στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην 207η θέση με $8.16/GB, με 14 ακόμα πιο ακριβές χώρες μετά από αυτήν, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος στα $8.84/GB. Εδώ την πρωτιά της ακριβότερης χώρας στα mobile data την έχει η Ισημερινή Γουινέα με $49.67/GB. Σε κάθε περίπτωση όμως, δε μας τιμά το γεγονός πως βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις του κόστους στα mobile data.

8eCUgvCwsa

Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Previous article

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αποκαλύφθηκε τι θα γίνει μόλις πεθάνει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.