ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια τιμή αποζημίωσης υποσχέθηκε στους παραγωγούς ο Λυκουρέντζος

0

Το απόγευμα της Πέμπτης 23/09/2021 ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρευρέθηκε στο Ζεμενό, στη Στιμάγκα καθώς και στον Άσσο Κορινθίας σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς της περιοχής. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. στις περιοχές των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα, καταδεικνύεται η επιδίωξη όχι μόνο του ΕΛ.Γ.Α. αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών της Κορινθίας και να καταβληθούν δίκαιες αποζημιώσεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Λυκουρέντζος στο πλαίσιο της στήριξης και ενίσχυσης των αγροτών του Νομού μας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος, συμμεριζόμενος απόλυτα τα προβλήματα των παραγωγών μας και συνομιλώντας μαζί τους, δεσμεύτηκε, καταρχάς, να επισπευθεί και να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών, να καταβληθούν δίκαιες αποζημιώσεις, και μάλιστα πριν το τέλος του έτους, να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2021 η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για το 2020 αλλά και να καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης για τους παραγωγούς σταφίδας ποικιλίας «σουλτανίνα» σε 0,74 ευρώ/κιλό.

Χαιρετίζω τις θετικές αυτές δεσμεύσεις του κ. Λυκουρέντζου και εκφράζω την ικανοποίησή μου για το έντονο ενδιαφέρον του και την παρουσία του εδώ. Για ακόμα μια φορά, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., η κυβέρνηση αλλά και εγώ ο ίδιος προσωπικά ακούμε με προσοχή τα προβλήματα των παραγωγών μας, με τη βεβαιότητα ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών μας.

Παραμένω και εγώ με τη σειρά μου στο πλευρό τους, δίνοντας καθημερινό αγώνα μέχρι την τελική τους δικαίωση.»

Έφυγε από την ΔΕΥΑΣ ο Σταματόπουλος – νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Φιακάς

Previous article

Λουκέτο σε τάξη δημοτικού στο Μουλκι Κορινθιας λόγω κρουσμάτων κοροναϊού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.