ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Έφυγε από την ΔΕΥΑΣ ο Σταματόπουλος – νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Φιακάς

0

Mία μεγάλη έκπληξη έκρυβε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων καθώς ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος αναδιοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ, με πρώτο θύμα τον ίδιο, ο οποίος αποχώρησε από την θέση του προέδρου. Στην θέση του τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης από τον Φενεό Παναγιώτης Φιακάς.

Άμεση ηταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μάρκου Λέγγα, η παράταξη του οποίου εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο υποστηρίζει πως ο Σπύρος Σταματόπουλος “πηδάει” από το καράβι της ΔΕΥΑΣ, ενόψει των δικαστικων περιπετειών που αναμένονται λόγω του βρώμικου νερού στο Διμηνιό και των τελευταίων εξελίξεων με το νερό της Στυμφαλίας (ανομβρία, λειψυδρία, σχέσεις με Κόρινθο κ.λπ).

“Στην πανέξυπνη κωμωδία του Δαλιανίδη, «Ο Ατσίδας»”, γράφει το δελτίο Τύπου της παράταξης συνΔΗΜΟΤΕΣ “ένας νέος (Στέφανος Στρατηγός) «κορτάρει» επί μακρό διάστημα μια νέα (Ζωή Λάσκαρη), χωρίς όμως να δίνει σε εκείνη και στην οικογένειά της προοπτική αποκαταστάσεως. Όταν ο πατέρας της νέας (Παντελής Ζερβός) τον «στριμώχνει» εκείνος επιχειρεί να διαφύγει εφαρμόζοντας την τακτική που έμεινε ιστορική με την ατάκα: «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Το παράδειγμα αυτό, ελαφρώς παραλλαγμένο, φαίνεται ότι επιχειρεί να εφαρμόσει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (ΔΕΥΑΣ) ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Αν και «κορτάρει» με το νερό της Στυμφαλίας εδώ και χρόνια -δηλώνοντας πως το Κιάτο και τα γειτονικά χωριά υδρεύονται με νερό από τις πηγές και πως το νερό έρχεται το επόμενο διάστημα και για τις άλλες «διψασμένες» περιοχές του Δήμου- το γαϊτανάκι με τα ψέματά του άρχισε πια να ξετυλίγεται, μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν οι αυτοδιοικητικοί της Κορίνθου και έρχονται κατά κύματα. Αποκαλύψεις πως ο Δήμος μας δεν παίρνει νερό από την Στυμφαλία και πως η Κόρινθος πήρε μέσα από τα χέρια μας μία ακόμα γεώτρηση, στους Καλλιάνους, για μερικές χιλιάδες ευρώ. Αποκαλύψεις που μιλούν για παράνομες γεωτρήσεις, παράνομες υδρομαστεύσεις, παράνομες κατασκευές, παράνομα υδραγωγεία.

Έτσι, την ώρα που η τοπική κοινωνία τον …στριμώχνει ώστε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, εκείνος αποφασίζει να εγκαταλείψει την θέση του προέδρου της Επιχείρησης, τοποθετώντας στην θέση του τον Παναγιώτη Φιακά (!) σε μία παραλλαγή της ατάκας της ταινίας: «στρίβειν δια του αυτοφωράκια». Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτό ακριβώς θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ. Ένας «μπροστινός» του Σπύρου Σταματόπουλου, ο οποίος –φυσικά- θα εξακολουθήσει να παίρνει όλες τις αποφάσεις.

Παραβιάζοντας τον ηθικό κώδικα που λέει πως ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο που βουλιάζει, ο Σπύρος Σταματόπουλος εγκαταλείπει πρώτος την ΔΕΥΑΣ διαβλέποντας ότι τα κύματα που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, με αφορμή τις ποινικές ευθύνες για όσα έχουν συμβεί με το νερό στο Άνω Διμηνιό και τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης λόγω της ανυδρίας, θα βουλιάξουν την Επιχείρηση και τον ίδιο.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος εγκαταλείπει την ΔΕΥΑΣ. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβεί και σε δύο ακριβώς χρόνια με τον Δήμο Σικυωνίων”.

Κανάκης στον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Previous article

Ποια τιμή αποζημίωσης υποσχέθηκε στους παραγωγούς ο Λυκουρέντζος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.