ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Μάρκος Λέγγας: Σπύρος Σταματόπουλος: «στρίβειν δια του αυτοφωράκια» στην ΔΕΥΑΣ!

0

Στην πανέξυπνη κωμωδία του Δαλιανίδη, «Ο Ατσίδας», ένας νέος (Στέφανος Στρατηγός) «κορτάρει» επί μακρό διάστημα μια νέα (Ζωή Λάσκαρη), χωρίς όμως να δίνει σε εκείνη και στην οικογένειά της προοπτική αποκαταστάσεως. Όταν ο πατέρας της νέας (Παντελής Ζερβός) τον «στριμώχνει» εκείνος επιχειρεί να διαφύγει εφαρμόζοντας την τακτική που έμεινε ιστορική με την ατάκα: «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Το παράδειγμα αυτό, ελαφρώς παραλλαγμένο, φαίνεται ότι επιχειρεί να εφαρμόσει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (ΔΕΥΑΣ) ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Αν και «κορτάρει» με το νερό της Στυμφαλίας εδώ και χρόνια -δηλώνοντας πως το Κιάτο και τα γειτονικά χωριά υδρεύονται με νερό από τις πηγές και πως το νερό έρχεται το επόμενο διάστημα και για τις άλλες «διψασμένες» περιοχές του Δήμου- το γαϊτανάκι με τα ψέματά του άρχισε πια να ξετυλίγεται, μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν οι αυτοδιοικητικοί της Κορίνθου και έρχονται κατά κύματα. Αποκαλύψεις πως ο Δήμος μας δεν παίρνει νερό από την Στυμφαλία και πως η Κόρινθος πήρε μέσα από τα χέρια μας μία ακόμα γεώτρηση, στους Καλλιάνους, για μερικές χιλιάδες ευρώ. Αποκαλύψεις που μιλούν για παράνομες γεωτρήσεις, παράνομες υδρομαστεύσεις, παράνομες κατασκευές, παράνομα υδραγωγεία.

Έτσι, την ώρα που η τοπική κοινωνία τον …στριμώχνει ώστε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, εκείνος αποφασίζει να εγκαταλείψει την

θέση του προέδρου της Επιχείρησης, τοποθετώντας στην θέση του τον Παναγιώτη Φιακά (!) σε μία παραλλαγή της ατάκας της ταινίας: «στρίβειν δια του αυτοφωράκια». Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτό ακριβώς θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ. Ένας «μπροστινός» του Σπύρου Σταματόπουλου, ο οποίος –φυσικά- θα εξακολουθήσει να παίρνει όλες τις αποφάσεις.

Παραβιάζοντας τον ηθικό κώδικα που λέει πως ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο που βουλιάζει, ο Σπύρος Σταματόπουλος εγκαταλείπει πρώτος την ΔΕΥΑΣ διαβλέποντας ότι τα κύματα που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, με αφορμή τις ποινικές ευθύνες για όσα έχουν συμβεί με το νερό στο Άνω Διμηνιό και τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης λόγω της ανυδρίας, θα βουλιάξουν την Επιχείρηση και τον ίδιο.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος εγκαταλείπει την ΔΕΥΑΣ. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβεί και σε δύο ακριβώς χρόνια με τον Δήμο Σικυωνίων.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«συνΔΗΜΟΤΕΣ»

Δήμου Σικυωνίων

Στις 24/09/2021 το πρωί η Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου έκλεισε – Έμειναν μόνο τα ντουβάρια!

Previous article

Σήμερα η σπουδαία εκδήλωση για τη Μάχη της Περαχώρας από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.