ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

“Γαστρεντερίτιδα” προκαλεί ξανά στον Σταματόπουλο το νερό στο Διμηνιό

0

Στο λασπωμένο νερό με το οποίο «ύδρευε» για χρόνια το Διμηνιό έχει «βαλτώσει» για τα καλά ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρώην (πλέον) πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σπύρος Σταματόπουλος. Δύο νέα γεγονότα που συνδέονται με την πολύκροτη υπόθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφυγε από την ΔΕΥΑΣ ο Σταματόπουλος – νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Φιακάς

Το πρώτο αφορά την απόφαση 114135 της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας (από τις 20 Αυγούστου) με την οποία ακυρώνεται η αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης στην κοινότητα του Διμηνιού.

Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, ο δήμαρχος Σικυωνίων και (τότε, ακόμα) πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (ΔΕΥΑΣ) αποφάσισε μια σημαντική αύξηση στα τιμολόγια της Επιχείρησης για την κατανάλωση νερού (μόνο) στο Άνω Διμηνιό. Η τιμολογιακή πολιτική ξεπερνούσε κάθε όριο με χρεώσεις που ξεκινούσαν από 0,050 (για καταναλώσεις μέχρι 10 κ.μ.) και ανέβαιναν θεαματικά στα 10 ευρώ ανά κυβικό (για καταναλώσεις 40-50 κυβικά), για να καταλήξουν στα 15 ευρώ για καταναλώσεις πάνω από 50 κυβικά. Δηλαδή 750 ευρώ το δίμην(ι)ο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εκδίκηση του… Ζορό: 3.000 ευρώ το χρόνο για νερό θα πληρώνουν στο Διμηνιό


Η Αποκεντρωμένη στην απόφασή της αναφέρει πως δεν περιλαμβάνεται στο σκεπτικό της απόφασης περί αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής μελέτη κόστους – οφέλους (για προφανείς λόγους). Έτσι η απόφαση ακυρώθηκε. Το δεύτερο γεγονός αφορά την ομαδική μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στις 14 Σεπτεμβρίου κάτοικοι του Διμηνιού, κατά του δημάρχου και του Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Νίκα, ενώ έχει ξεκινήσει και η ανακριτική διαδικασία της μηνυτήριας αναφοράς της Υγειονομικής Υπηρεσίας για την οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν στον εισαγγελέα κάτοικοι του Διμηνιού.

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Υποσχέσεις που περιμένουν απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ”

Previous article

ΚΙΝΑΛ: 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.