ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο πιο διαβόητος black hat χάκερ* στον κόσμο τη δεκαετία του 1990

0

Τη δεκαετία του 1990, Kevin Mitnick έγινε ο πιο διαβόητος black hat χάκερ* στον κόσμο, καταφέρνοντας να «τρυπώσει» στα δίκτυα εταιρειών όπως η IBM, η Nokia, η Motorola και πολλών άλλων.

Μετά από μια παραμονή 8 ετών στη φυλακή, «άλλαξε» χρώμα στο καπέλο του και έγινε ένας white hat** χάκερ.

«Ποτέ, δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Απλά διασκέδαζα. Ήμουν ένας μάγος, «σπάζοντας» τα συστήματα και παίρνοντας τους κωδικούς », έχει δήλωσε ο Mitnick για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Στις 27.09.1996 αποδόθηκαν στον Kevin Mitnick συνολικά 25 κατηγορίες για ηλεκτρονικές απάτες.

Η αστυνομία κατηγόρησε τον Mitnick, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Condor», ότι έκλεψε λογισμικό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Αμερικανός χακερ Mitnick αντιμετώπισε έως και 200 χρόνια φυλάκισης. Αρχικά συνελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 1995.
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 68 μηνών και τελικά αφέθηκε ελεύθερος το 2003.

Το 2003, μετά την αποφυλάκισή του, ίδρυσε την δική του εταιρεία (Mitnick Security Consulting), που έχει ως αντικείμενό της την ασφάλεια των δικτύων και του διαδικτύου. Επίσης κάνει σεμινάρια ασφαλείας σε μεγάλες εταιρίες του χώρου.

-Οι χάκερ με «μαύρο καπέλο» παραβιάζουν την ασφάλεια του υπολογιστή για προσωπικό κέρδος (όπως κλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών ή συλλογή προσωπικών δεδομένων προς πώληση) ή για κακόβουλες ενέργειες (όπως η δημιουργία botnet και η χρήση αυτού του botnet για την εκτέλεση επιθέσεων DDOS σε ιστότοπους).

Όρος black hat χάκερ αποδίδεται στον Richard Stallman, όμως ο ίδιος αρνείται ότι είναι δική του δημιουργία.

**Οι χάκερ λευκών καπέλων είναι το αντίθετο από αυτούς με τα μαύρα καπέλα. Είναι οι «ηθικοί χάκερ», που χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για καλούς σκοπούς. Όπως για παράδειγμα, για να δοκιμάσουν τα συστήματα ασφαλείας υπολογιστών ενός οργανισμού.
Ο οργανισμός εξουσιοδοτεί τον χάκερ λευκού καπέλου να προσπαθήσει να θέσει σε κίνδυνο τα συστήματά του για να δοκιμάσει τα επίπεδα ασφαλείας καθώς και τα αντίστοιχα κενά.

(Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής)

Αλλαγή ώρας: Θα γυρίσουν οι δείκτες τον Οκτώβριο;

Previous article

Μουσείο Ακρόπολης: «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.