ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τρίτη δόση: Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 50 ετών

0

Ακόμη μία πληθυσμιακή ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αφού την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 50 ετών και για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού περιλαμβάνονται περίπου 100.000 άνθρωποι, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως έχουν εξηγήσει οι επιστήμονες, χορηγείται μετά την πάροδο ενός εξαμήνου από την ολοκλήρωση του πλήρους εμβολιασμού, είτε με τις δύο δόσεις, είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους συμπληρώνουν 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Ετσι, μετά τους ανοσοκατασταλμένους, τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, οι άνω των 50 χρονών αποτελούν την αμέσως επόμενη κατηγορία ατόμων που η Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την αναμνηστική, τρίτη δόση, προκειμένου να θωρακιστούν σε σημαντικό βαθμό από την πανδημία.

Δεν βρέθηκε χώρος για τον σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας

Previous article

Δράσεις για την αναβάθμιση και ανάδειξη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.