ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Τι φοβούνται οι ειδικοί μετά τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους

0

Από το Σάββατο που μας πέρασε, οι εμβολιασμένοι πολίτες απολαμβάνουν πλέον την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο οι πλήρεις ελευθερίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς, που εκφράζουν ζωηρές ενστάσεις και προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) ανέλυσε τους κινδύνους που είναι πιθανό να παρουσιαστούν με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

«Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσουν. 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους θα κολλήσουν κορωνοϊό. Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους», επισήμανε αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια εξέφρασε έντονους προβληματισμούς και την αντίθεσή του στα μέτρα ελευθερίας.

«Το πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, που υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι. Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει έναν μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες».

Για το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως «με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».

Τρομακτική δύναμη πυρός: οι ΗΠΑ γεμίζουν την Θράκη με ασύλληπτο αριθμό βομβαρδιστικών, αρμάτων μάχης και πυροβόλων

Previous article

Αποτελέσματα και βαθμολογία Β’ Κορινθίας – 2η αγωνιστική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.