ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση – Τι ισχύει, ποιους αφορά

0

Ανοίγει μεθαύριο, Παρασκευή, η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου, εφόσον έχουν παρέλθει έξι μήνες από τον δεύτερο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, χθες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Αναμνηστική δόση και για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson

Για την αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίξει επίσης την Παρασκευή. Η δεύτερη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με το εμβόλιο Pfizer, ενώ σύντομα θα μπορεί να γίνεται και με το Moderna. 

Να σημειωθεί ότι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή του διμήνου -στην περίπτωση του εμβολίου της J&J, προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού τους. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο.

Τετραπλασιασμός των ραντεβού για τρίτη δόση

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από την περασμένη Παρασκευή που άρχισε η εκστρατεία εμβολιασμού για την τρίτη δόση, σημειώθηκε τετραπλασιασμός των ραντεβού. Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι λόγω της αποστολής μηνυμάτων για την τρίτη δόση, μέσα στο Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», είπε χαρακτηριστικά. 

Έρχεται «ημερομηνία λήξης» των πιστοποιητικών εμβολιασμού;

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», συμπλήρωσε.

Τέλος, ως προς τα sms, που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Ο αγώνας να αλλάξω τον κόσμο και τη μοίρα μου

Previous article

Αδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα – Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η πίστη με τα κομμωτήρια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.