ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πρόβλεψη σοκ: Σε 3 μήνες θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι

0

«Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την εκτίμηση που έκανε χθες ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ότι «ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν στους επόμενους τρεις μήνες». 

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους.

«Η λύση δεν είναι το lockdown» ανέφερε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου. «Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού»

Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η κυρία Γιαμερέλλου επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ.

«Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις»

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Όπου υπάρχει κόσμος που δεν ελέγχεται και υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν ανεμβολίαστοι είναι χώρος μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος. Και πρόσθεσε: «Να μην μετατρέψουμε τις εικόνες σε φορείς μετάδοσης του ιού».

ΣΥΡΙΖΑ: Βορά των μεγαλοσυμφερόντων οι λαϊκές αγορές – Εκτός οι αγρότες-παραγωγοί

Previous article

478 χιλιάδες από τον ΕΛΓΑ στην Κορινθία για αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.