ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τέλος στα αυτοκίνητα πετρελαίου και βενζίνης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

0

Τέλος στα αυτοκίνητα πετρελαίου και βενζίνης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Παραδείγματος χάρη, από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου».

Παράλληλα ανέφερε πως «Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Τέλος ανακοίνωσε πως από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης. «Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου και στον κλιματικό νόμο, λέγοντας: «Μιλάμε, συνεπώς, για ένα πολυεπίπεδο, ένα συνεκτικό πρόγραμμα που οδηγεί με στόχους και με χρονοδιαγράμματα την Ελλάδα στη νέα εποχή. Σε μια ανάπτυξη η οποία από τη μια θα προσφέρει καθαρή και φθηνή ενέργεια αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει και πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες».

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό υπήρξε η ανακοίνωση για απαγόρευση δυνατότητας αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2030 (και από το 2035 και σε υβριδική μορφή).

(ieidiseis.gr)

Εγγραφές στο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΕΛΓΟ στη Νεμέα Κορινθίας

Previous article

Παραλίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Κατέρρευσε ψευδοροφή σχολείου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.