ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ. – Πυροσβεστών: Πέντε προσαγωγές από την Αστυνομία

0

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της έντασης μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστών στη λεωφόρο Κηφισίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.

Τα επεισόδια έχουν ήδη δημιουργήσει πολιτικές αντιδράσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να ετοιμάζει να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για όλα όσα διαδραματίστηκαν και τις εικόνες της αύρας να εκτοξεύει νερό εναντίον πυροσβεστών.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν σχετικά με τις αντιδράσεις απάντησαν ότι πριν επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να ανοίξουν το δρόμο προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις για να δοθεί στην κυκλοφορία η Κηφισίας. Επίσης, οι αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που ήταν κλειστή η Κηφισίας υπήρχαν ασθενοφόρα και αυτοκίνητα ιδιωτών που δε μπορούσαν να προσεγγίσουν νοσοκομεία.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα επεισόδια με τους πυροσβεστες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου)

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κορονοϊός: Πάνω από 7000 κρούσματα σήμερα – Στο “βαθύ κόκκινο” 16 περιφέρειες

Previous article

67 νέα κρούσματα η Κορινθία και 6.909 πανελλαδικά – 450 διασωληνωμένοι, 48 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.