ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Πάνω από 7000 κρούσματα σήμερα – Στο “βαθύ κόκκινο” 16 περιφέρειες

0

Παρά τις αρνήσεις της Κυβέρνησης ότι θα υπάρξει και μια νέα κατηγορία περιοχών με υψηλότατο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού, ο νέος επιδημιολογικός χάρτης ο οποίος ενημερώθηκε χθες από τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δείχνει ότι 16 περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο 5 ή “βαθύ κόκκινο”. Ειδικότερα οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία δεν είναι νέα, απλά επανήλθε λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Κορονοϊός: Στο

Την ίδια στιγμή σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας να σημειώνουν ότι σήμερα, Παρασκευή (5/11), ενδεχομένως να έχουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 7.000 νέα κρούσματα. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κατά βάση στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσονται περιφέρειες της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Αν και η κατηγοριοποίηση ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και της εμβολιαστικής κάλυψης δε σημαίνει κάτι όσον αφορά σε ειδικά περιοριστικά μέτρα, δεν παύει να αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για το που θα πρέπει να είναι αφενός οι πολίτες ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά και που θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο 6/11.

Η πορεία της επιδημίας είναι ιδιαίτερα άσχημη και μάλιστα χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι “Έχουμε 6.808 κρούσματα στην επικράτεια με μεγάλες αυξήσεις στην Αττική, όπου υπάρχουν 1.475 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν 1.117 και πολλές άλλες περιοχές, όπου η αύξηση των κρουσμάτων φτάνει μέχρι και το 500%. Πάρα πολύ μεγάλη η διασπορά της νόσου”.

Επίσης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι σταδιακά πιέζεται το ΕΣΥ και τόνισε ότι “Σημαντικά αυξητικές τάσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές, πέραν από την Βόρεια, την Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα, σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας όπως είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη αλλά και αρκετά νησιά μας. Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τις 35.000 ασθενείς. Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι σημαντική, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35% τις τελευταίες δυο βδομάδες με τον κυλιόμενο μέσο όρο των νέων εισαγωγών του επταημέρου να φτάνει στις 300 εισαγωγές την μέρα”.

Ταγαράς: Νέος, σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός για το Λουτράκι

Previous article

Επεισόδια ΕΛ.ΑΣ. – Πυροσβεστών: Πέντε προσαγωγές από την Αστυνομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.