ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εκτινάχθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό στο νοσοκομείο – από 100 σε 500 την ημέρα

0

Παρέμβαση στις εφιαλτικές εξελίξεις γύρω από την πανδημία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, ο οποίος με ανακοίνωσή του περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νομό. Ο ΙΣΚ σημειώνει πως ασκείται μεγάλη πίεση “στις υγειονομικές μονάδες του νομού και κυρίως στο νοσοκομείο“, όπου “οι δύο κλινικές covid-19 ασφυκτιούν, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι μονίμως πλήρης“.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι βαριά νοσούντες και τα θύματα είναι ανεμβολίαστοι (80%), εμβολιασμένοι πέραν του εξαμήνου (15%) και ελάχιστοι προσφάτως εμβολιασμένοι (5%).

Ενθαρρυντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως αυξήθηκε θεαματικά ο αριθμός όσων εμβολιάζονται καθώς τα ραντεβού από 100 ανα ημέρα έφτασαν την τελευταία εβδομάδα τα 500 ανα ημέρα.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΚ αναφέρει:

Η συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας, θα μας βρει στη δίνη του 4ου κύματος της covid-19. Η Κορινθία για άλλη μια φορά περνά «στα κόκκινα» και αυτό είναι ξεκάθαρο θέμα της μη τήρησης μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κλπ) και του μικρού ποσοστού εμβολιασμού (55%).

Στις υγειονομικές μονάδες του νομού και κυρίως στο νοσοκομείο ασκείται μεγάλη πίεση, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδηγεί σε αθρόα προσέλευση συνανθρώπων μας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο κλινικές covid-19 ασφυκτιούν, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι μονίμως πλήρης. Κυρίαρχο κλινικό εύρημα σε όλους τους ασθενείς αποτελεί η βαρύτατη υποξαιμία.

Οι βαριά νοσούντες και οι θάνατοι, για την ώρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ανεμβολίαστοι ηλικίας 45 ετών και άνω (80%) ή εμβολιασμένοι πέραν του εξαμήνου άνω των 65 ετών (15%),καθώς και ελάχιστοι(5%) προσφάτως εμβολιασμένοι άνω των 80 ετών (με ή χωρίς υποκείμενα νοσήματα). Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ασθενείς με νοσήματα γενικής παθολογίας ή χειρουργικής, το οποίο δυσχεραίνει στο έπακρο το έργο του ήδη κουρασμένου ιατρονοσηλευτικού μας προσωπικού, γεγονός που οφείλεται ξεκάθαρα στη παραμέληση της ατομικής υγείας που προκαλεί η πανδημία και αποτελεί σημείο που είχε τονίσει, πως θα συμβεί, ο ΙΣΚ προ μηνών.

Αισιόδοξα μηνύματα λαμβάνουμε το τελευταίο δεκαήμερο από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, που εν τέλει σχημάτισαν πιο ολοκληρωμένη άποψη και επέλεξαν να προασπίσουν την υγεία τους, αφού μόνο στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου μας τα ραντεβού εκτινάχθηκαν από 100/ημέρα σε 500/ημέρα με τη πληρότητα, πια, να αγγίζει τις 10 ημέρες. Το πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως το 60% των ραντεβού αφορά πρώτες δόσεις.

Η διέξοδος βρίσκεται στη ΠΡΟΛΗΨΗ. Αυτή προϋποθέτει συνδυαστικά τη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας και τον προτεραιοποιημένο εμβολιασμό. Η επιλογή μας πρέπει να γίνεταιπάντα με κριτήριο τη προστασία της υγείας μας και όχι με γνώμονα τη πολιτική-κοινωνική διάσταση, που πολλοί εκμεταλλεύονται και επιχειρούν για να εξυπηρετήσουν μικροσκοπιμότητες, βασιζόμενοι σε αντιεπιστημονικό μένος.

Διαχρονικά, όποια πτυχή της πολιτικής τα «έβαλε» με την ΥΓΕΙΑ, βρέθηκε χαμένη.

Αυτό θα γίνει και τώρα.

Λιβύη: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ διεκδικεί επίσημα την προεδρία

Previous article

Ένα δίκτυο στελεχών και εκπροσώπων εξασφάλισε ο Γιώργος Τράγκας στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.