ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σκέρτσος – «Δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό» – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα

0

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μίλησε στο LIVE NEWS για τα νέα μέτρα που βάζουν «φρένο» στους ανεμβολίαστους πολίτες, την «υποχρεωτική» τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ απάντησε γιατί η κυβέρνηση δεν επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ενστόλους.

Δεν σκεφτόμαστε υποχρεωτικότητα σε ενστόλους

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και ιδιαίτερα στην επέκταση της στους ένστολους, καθώς αυτό το θέμα είναι υψηλά στην ατζέντα της αντιπολίτευσης.

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά σε ομάδες που αφορούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, αν τεθούν σε αναστολή δεν αναπληρώνονται εύκολα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κενά που θα γίνουν σε κρίσιμα σημεία του κράτους», ανέφερε ενώ σε ερώτηση για την επιλογή να τεθούν σε αναστολή οι υγειονομικοί απάντησε:

«Τα νοσοκομεία αποτελούν εν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού εάν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα, ενώ οι άλλοι χώροι του δημόσιου τομέα δεν συμβάλουν σε αυτό το μέγεθος στη διασπροά του ιού. Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους να προστατευτούν και να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Τα πάντα είναι συνάρτηση της διασποράς», ανέφερε.

Στη Βουλή φέρνει ο Ψυχογιός την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών της Κορινθίας

Previous article

Γαλλία: Θερμή υποδοχή στον Λούλα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.