ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σε «lockdown» το ΕΣΥ για άλλες νόσους πλην Covid-19

0

Σε «νοσοκομεία μιας νόσου» μετατρέπονται ξανά τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα της πανδημίας που προχωρά ασταμάτητο, προκαλώντας έντονη ανησυχία. 

Με έγγραφό της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα καλεί τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας να προχωρήσουν σε «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%, ανάλογα με τις συνθήκες ανά νοσοκομείο στις ΥΠΕ, με απόφαση του διοικητή του οικείου νοσοκομείου και του διοικητή της οικείας ΥΠΕ». Σημειώνεται ότι ο περιορισμός αφορά και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας. Εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».

→ το έγγραφο της υπουργού Υγείας

Όλα αυτά τη στιγμή που ήδη η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία είναι αφόρητη, με τους γιατρούς και υγειονομικούς, αποδεκατισμένους και ταλαιπωρημένους, να δίνουν μόνοι τους τη μάχη, με φόνο την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης. 

Την ίδια στιγμή, τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (τριψήφιος αριθμός θανάτων 24ωρου, πάνω από 600 διασωληνώσεις) τρομάζουν και αποτελούν μια μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση –που είχε επιλέξει την καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού το προηγούμενο διάστημα–προσπαθεί πλέον με σπασμωδικές κινήσεις, πειραματισμούς και ανεπαρκή μέτρα να περιορίσει το κακό. 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι (κυβέρνηση, ειδικοί και κοινωνία) αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης στο προσεχές χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας τόνισε πως «έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας». 

Η κυβέρνηση προς το παρόν αποκλείει κατηγορηματικά το γενικευμένο lockdown, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να θεωρούνται πιθανά, ειδικά εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση. 

Nέα έρευνα για τον κορωνοϊό: Να πώς η μετάλλαξη Δέλτα οδηγήθηκε στην εξαφάνιση στην Ιαπωνία

Previous article

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»: Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για τις γυναικοκτονίες [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.