ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Νέα μέτρα: Έκτακτες ανακοινώσεις από Μητσοτάκη λόγω μετάλλαξης Όμικρον και Χριστουγέννων

0

Νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και των εορτών των Χριστουγέννων ανακοινώνει εκτάκτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Η κυβέρνηση επιμένει πάντως ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες δήλωσε μάλιστα ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που να παραπέμπουν σε μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για τους εμβολιασμένους.

Σημειωτέον ότι την επόμενη Δευτέρα λήγει η ΚΥΑ με τα εν ισχύ μέτρα και ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για να αποφασιστεί κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι στην απειλή της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Προκειμένου πάντως να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία τις γιορτές, η κυβέρνηση εξετάζει (αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη η οριστική απόφαση) το ενδεχόμενο να διαθέσει δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, πιθανότατα μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός ελέγχων πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, ώστε τυχόν κρούσματα να αυτοαπομονωθούν και να μη διασπείρουν περισσότερο τον ιό κατά τις γιορτές.

Αυτό το σενάριο προϋποθέτει βέβαια ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν. Και το κυριότερο ερώτημα είναι ότι εάν θα σπεύσουν για αυτοέλεγχο αυτοί ακριβώς που θεωρούνται πιθανότεροι μεταδότες, δηλαδή όσοι αρνούνται τη συμμόρφωση στα περιοριστικά μέτρα και τον εμβολιασμό.

Δείτε Αποτελέσματα & Αναλυτική Βαθμολογία της Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας

Previous article

Η Κορινθία ξεπέρασε χτες τα 10.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.