ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πρόστιμο 100 ευρώ άνω των 60: Πώς θα παίρνουν τα χρήματα από τους ανεμβολίαστους

0

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και της παραμετροποίησης των στοιχείων που υπάρχουν στις άλλες μεγάλες πλατφόρμες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και στην αντίστοιχη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα μπορεί, με βάση τα πρώτα δεδομένα, να καταγράφει το δημόσιο ποιοι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και ποιοι όχι.

Στη συνέχεια θα μπορεί τα στοιχεία αυτά να αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ για τις βεβαιώσεις των προστίμων ανά προφίλ στο taxisnet. Ουσιαστικά μέσα από τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων του δημοσίου είναι πλέον εφικτή η καταγραφή δεδομένων για το ποιοι είναι και ποιοι όχι εμβολιασμένοι και βέβαια να προσδιορίζονται τα σχετικά πρόστιμα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα τόνισε πως από την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 μόνο 60.000 έχουν κάνει το εμβόλιο και ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός τους γίνεται υποχρεωτικός. Όπως ανέφερε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο από 16 Ιανουαρίου θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 φτάνουν τους 580.000.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε μήνα που κάποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα ποσά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί το ΕΣΥ. Παράλληλα ανακοίνωσε πως από τις 6 έως 12 Δεκεμβρίου και 3 με 7 Ιανουαρίου, θα χορηγείται δωρεάν ένα self test σε ενήλικες εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τατούλης: Απών ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου από το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ

Previous article

Νέα μέτρα – Οκτώ περιορισμοί σε 12 μέρες με στόχο… τους ανεμβολίαστους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.