Περιφερεια

Είναι εξοργιστικό! Τα σκουπίδια πνίγουν την Πελοπόννησο και Ελεγκτικό Συνέδριο με την Περιφέρεια κάνουν χαρτοπόλεμο

0

Νέα καθυστέρηση προκύπτει για την πολύπαθη σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Χτες αναμενόταν η έκδοση απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο που να ανάβει πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ωστόσο, το ΕΣ ζητά νέα συμπληρωματικά στοιχεία από την περιφέρεια ως προς την Σύμβαση, τα οποία προφανώς η Περιφέρεια δεν είχε προσκομίσει.

Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να παρέχει τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο η αναβολή λήψης απόφασης προφανώς θα οδηγήσει σε μια καθυστέρηση της έναρξης σε σχέση με τον χρόνο που είχαμε αρχικά εκτιμήσει” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε προβλέψει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα είχε ξεκινήσει η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων. Τελικά δεν έχει βγει καν η απόφαση και με δεδομένο πως έρχονται γιορτές δεν αποκλείεται να δούμε την απόφαση να βγαίνει μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα η Σπάρτη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα απορρίμματα -μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας- μένουν στους δρόμους και πνίγουν την πόλη, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες πόλεις.

Ο κ. Νίκας, γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Φωτογραφία της ημέρας

Previous article

Έρευνα του Τσιόδρα δείχνει αυξημένη θνητότητα στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.