ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΚΟΣΜΟΣ

Καλά νέα από τη Νότια Αφρική: Βουτιά 91% στις νοσηλείες με την Όμικρον

0

Αισιοδοξία δημιουργεί η σύγκριση κρουσμάτων-νοσηλειών στο κύμα της Όμικρον έναντι αυτού της Δέλτα. Τα δεδομένα από την εξέλιξη των μολύνσεων.

Το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής νέων κρουσμάτων Covid-19 μειώθηκε κατά 91% τη δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος κύματος μόλυνσης που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μόνο το 1,7% των λοιμώξεων από Covid-19 τη δεύτερη εβδομάδα του τέταρτου κύματος λοιμώξεων εισήχθησαν στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με 19% την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος, το οποίο είχε προκληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, Joe Phaahla.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα εκείνη την εβδομάδα του τρέχοντος κύματος της παραλλαγής Όμικρον ήταν περίπου 20.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τις 4.400 την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος, όπως πρόσθεσε.

Οι λοιμώξεις στο Gauteng, όπου η Νότια Αφρική εντόπισε για πρώτη φορά την παραλλαγή Όμικρον, μπορεί να έχουν κορυφωθεί, είπε. Οι λοιμώξεις στη βορειοδυτική περιφέρεια μπορεί επίσης να κορυφώνονται, έδειξαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Euro2day

ΚΑΙΡΟΣ: τι συμβαίνει από το πρωί στην Κορινθία – χιόνια, κρύο και βροχή όλη μέρα

Previous article

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 47 αρχαία αντικείμενα, προϊόντα παράνομης διακίνησης από τη συλλογή Steinhardt

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.