Life

5 σημεία του σπιτιού σου που πρέπει να καθαρίσεις οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα

0

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο καθάρισμα της χρονιάς!

Ήρθε η ώρα για τον μεγάλο χριστουγεννιάτικο καθάρισμα, καθώς πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την οικογένεια και τους φίλους μας για να περάσουμε μαζί τις εορταστικές στιγμές. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τα άλλα καθώς ο φόβος ενός ιού θα κυριαρχεί και πρώτο μας μέλημα είναι να κρατήσουμε τα σπίτια μας καθαρά για μας και τους καλεσμένους μας. Αυτά είναι τα 5 σημεία που απαντούν στην ερώτηση “τι πρέπει να καθαρίσω πριν τα Χριστούγεννα”.

Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά

Τι πρέπει να καθαρίσω πριν τα Χριστούγεννα

Τηλεχειριστήρια

Φρόντισε να κάνεις ένα καλό τρίψιμο σε όλες τις κονσόλες παιχνιδιών προτού δώσεις σε κάποιον το χειριστήριο. Ο εξοπλισμός βιντεοπαιχνιδιών, ειδικά τα χειριστήρια, είναι γνωστά για την αποθήκευση βρωμιάς και βακτηρίων.

Ένα ζεστό υγρό πανί και ένα ήπιο απολυμαντικό θα κάνουν την δουλειά τους, φροντίζοντας πρώτα να είναι απενεργοποιημένα και αποσυνδεδεμένα τα πάντα. Ενεργοποίησέ τα ξανά μόνο όταν έχουν στεγνώσει τελείως.

Τουαλέτες

Σε κανέναν δεν αρέσει να καθαρίζει την τουαλέτα, αλλά είναι το σημείο που το χρειάζεται περισσότερο. Εδώ πρέπει να είσαι πολύ σκληρός με το καθάρισμά σου ειδικά πριν ή μετά τις επισκέψεις. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να καθαρίζεις το κάθισμα, το καζανάκι και γύρω από την τουαλέτα με ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό. Συνέχισε καθαρίζοντας το εσωτερικό του μπολ με χλωρίνη, μουλιάζοντάς το πρώτα για λίγη ώρα και τρίψε το καλά στο νερό με μια βούρτσα τουαλέτας.

Μαχαιροπίρουνα και γυάλινα σκεύη

Τα μαχαιροπίρουνα και τα γυάλινα σκεύη αγγίζουν το φαγητό, τα ποτά και το στόμα μας, επομένως είναι κοινή λογική να τα διατηρούμε πεντακάθαρα και χωρίς μικρόβια. Μερικές φορές τα πλυντήρια πιάτων δεν το κάνουν και χρειάζεται να το κάνεις στο χέρι.

Το ζεστό νερό και το τυπικό απορρυπαντικό πιάτων είναι αρκετά, αλλά φρόντισε να τους κάνεις ένα καλό τρίψιμο και να ξεπλύνεις πλήρως το σαπούνι πριν στεγνώσουν. Θυμήσου ότι τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται πολύ πιο γρήγορα σε συνθήκες υγρασίας, επομένως απομάκρυνε τα αντικείμενα μόνο αφού έχουν στεγνώσει τελείως.

Χερούλια πορτών και διακόπτες φώτων

Οι λαβές διατίθενται σε διάφορα υλικά, όπως χάλυβας, ορείχαλκος, κασσίτερος, ασήμι ή γυαλί. Για τους περισσότερους, η χρήση ενός πανιού εμποτισμένου σε ζεστό σαπουνόνερο είναι αρκετό, αν και αξίζει να ελέγξετε τις οδηγίες για το συγκεκριμένο υλικό στο διαδίκτυο. Ένα μαλακό πανί, ελαφρώς βρεγμένο με νερό ή υγρό καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόπτες φώτων, απλά φρόντισε να στεγνώσει καλά μετά τον καθαρισμό.

Ψυγείο

Ενώ τα μικρόβια και οι ιοί πολλαπλασιάζονται πιο αργά στο ψυγείο παρά σε θερμοκρασία δωματίου, δεν σταματούν εντελώς. Το να διατηρείς το ψυγείο σου πεντακάθαρο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Τα αντιβακτηριακά καθαριστικά είναι ιδανικά και για σωστό βαθύ καθαρισμό θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις όλα τα τρόφιμα για να αποφύγεις τη μόλυνση. Το να βγάλεις τα ράφια διευκολύνει τον καθαρισμό ολόκληρου του ραφιού, συμπεριλαμβανομένης της κάτω και της πίσω πλευράς. Στη συνέχεια, κάνε ένα καλό τρίψιμο στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα ζεστό υγρό πανί και αντιβακτηριδιακό, φροντίζοντας να σκουπίσεις και να το αφήσεις να στεγνώσει πριν αντικαταστήσεις το φαγητό.

Σαν σήμερα, στις 19 Δεκεμβρίου του 1844, ο Κάρολος Ντίκενς εκδίδει την “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του

Previous article

Μακροζωία: Το ρόφημα που μειώνει τη χοληστερίνη για να ζήσετε περισσότερα χρόνια χωρίς ασθένειες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life