ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ξεκινά η ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης των Αγίων Θεοδώρων

0

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει πλέον η Ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 360.000,00€, με πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, μετά τη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά τη συνολική εικόνα και λειτουργία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί η βιοκλιματική αναβάθμισή του. Με τη διατήρηση του Μνημείου και των υφιστάμενων δέντρων, πρόθεση του έργου είναι η δημιουργία μίας Πλατείας με τα κατάλληλα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά με στόχο την αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Βασική αρχή της μελέτης που εκπονήθηκε, είναι η πλατεία και τα πεζοδρόμια να βρίσκονται στην ίδια υψομετρική στάθμη ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα του χώρου. Τα υλικά για την επίστρωση της πλατείας θα είναι τσιμεντόπλακες και κυβόλιθοι με προσθήκη τεχνολογίας ψυχρών υλικών στη σύσταση τους. Επίσης, για τον φωτισμό της πλατείας θα χρησιμοποιηθούν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δηλώνει: “Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα που αποτυπώνουν το όραμα της δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό και βιώσιμο. Οι διαμορφώσεις που θα υλοποιηθούν συγκροτούν μια συνολική ανάπλαση με ποιοτικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και με τη μέγιστη αρμονική προσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον”.

Είναι 21 Δεκεμβρίου του 1968 και το Απόλλων 8, το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο στον κόσμο, εκτοξεύεται στο διάστημα

Previous article

Ποιος είναι ο Γκάμπριελ Μπόριτς, ο νέος πρόεδρος της Χιλής;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.