ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Δείπνο Ιμάμογλου στους εκπροσώπους των χριστιανών

0

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, διοργάνωσε δείπνο για τα Χριστούγεννα, καλώντας όλους τους εκπροσώπους των χριστιανών που ζουν στην Τουρκία.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, διοργάνωσε δείπνο για τα Χριστούγεννα, καλώντας όλους τους εκπροσώπους των χριστιανών που ζουν στην Τουρκία. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, o οποίος κάθισε στο τραπέζι ακριβώς δίπλα στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και στη σύζυγό του Nτιλέκ Ιμάμογλου. Εντυπωσιακή στιγμή στο δείπνο ήταν όταν οι προσκεκλημένοι άκουσαν Ορθόδοξες ψαλμωδίες από τον Σύλλογο Μουσικόφιλων του Πέρα. Ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον Πατριάρχη των Αρμενίων, Σαχάκ Μασαλιάν, όπως και εκπροσώπους Συροχαλδαίων, Καθολικών, Προτεσταντών, προέδρους των κοινοτήτων της μειονότητας της Κωνσταντινούπολης και διπλωμάτες. Στο δείπνο εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα.

Ο κ. Ιμάμογλου, αφού ευχήθηκε σε όλους τους προσκεκλημένους να έχουν καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, τόνισε πως «όπως είμαστε μαζί στο Μπαϊράμι των μουσουλμάνων, έτσι πρέπει να είμαστε μαζί και στα Χριστούγεννα, στο Πάσχα, στο Χανουκά. Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να έχει πληθυσμό 16 εκατομμυρίων, αλλά το μωσαϊκό αυτής είναι μεγάλο και πολύχρωμο. Κανένας δεν πρέπει να αυτοχαρακτηρίζεται ως μειονότητα, καθώς στην πόλη αυτή είμαστε ίσοι, είτε είναι ένας είτε είναι πολλοί που αισθάνονται διαφορετικά».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης για την πρόσκληση και θυμήθηκε πως ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν σε ένα βίντεο-έκπληξη για να τον συγχαρούν για τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα -Τι πρότειναν οι ειδικοί για τώρα και μετά τις γιορτές

Previous article

Στις 182 οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου – Στις 11 οι νοσηλείες στις ΜΕΘ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.