ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Συμπτώματα πρώτου 48ωρου και πότε μπαίνουμε σε 4ήμερη καραντίνα

0

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει «σαρώσει» πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα και στην Ελλάδα. Η γρήγορη μετάδοση είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό της, ενώ το στοιχείο που κάνει τους ειδικούς περισσότερους αισιόδοξους είναι ότι η μετάλλαξη Ομικρον δε δείχνει την ίδια επιθετικότητα στους ασθενείς. Οι επιστήμονες προσπαθούν να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες αναφέροντας τα συμπτώματα, προκειμένου να μπορούν να την ξεχωρίσουν από ένα κοινό κρυολόγημα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχουν πολλά κοινά σημεία.

Τα συμπτώματα λοιπόν της μετάλλαξης Όμικρον εκδηλώνονται στις πρώτες 48 ώρες είναι διαφορετικά από αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον κορονοϊό, καθώς σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

  • Πλέον, τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα. Αυτά είναι:
  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρός λαιμός
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Όπως εξήγησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό. Τόνισε μάλιστα πως αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να κάνει ένα μοριακό (ιδανικά) τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Εξαδάκτυλος: Τέσσερις ημέρες απομόνωση

Παράλληλα συστάσεις στους πολίτες για να είναι ασφαλείς έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εν μέσω της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον.

Όπως είπε «για να είμαστε ασφαλείς, το κρυολόγημα θα πρέπει να μας κρατάει σε απομόνωση για 4 ημέρες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τεστ» καθώς είναι δύσκολο να καταλάβει ο γιατρός αν ο ασθενής είναι κρυωμένος ή έχει κορονοϊό.

Παραλλαγή Όμικρον – Τα τέσσερα πακέτα περιορισμών που θα εξετάσουν σήμερα οι ειδικοί – Γιατί θέλουν μέτρα εδώ και τώρα

Previous article

Δήμος Βέλου-Βόχας: Απόψε η μεγάλη βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.