ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ένα ασθενοφόρο ΕΚΑΒ δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου η Λένα Παμπούκη

0

Με μια κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς έκλεισε το 2021 για τον δήμο Σικυωνίων και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της ευρύτερης περιοχής. Η δημότισσα κυρία Λένα Παμπούκη δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, καθώς και άλλον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας εμπράκτως την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κιάτου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στην ακτίνα αρμοδιότητάς του.

Η δωρεά έγινε στη μνήμη των γονέων, του συζύγου και των παιδιών της κυρίας Παμπούκη και ειδικά για το ασθενοφόρο περιλαμβάνει τον δεσμευτικό όρο να ανήκει μεν στο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά να έχει αποκλειστική έδρα το Κιάτο.

H Λένα Παμπούκη γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε Iστορία Tέχνης, Aρχαιολογία και Iστορία στη Γαλλία και στην Eλλάδα. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 ο γιος της Nικόλας συνόδευε τον πατέρα του Γιάννο Kρανιδιώτη, αναπληρωτή Yπουργό Eξωτερικών, με το πρωθυπουργικό Falcon στη Pουμανία, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο έξι από τους 13 συνολικά επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (της ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου (της ΕΡΑ), ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο συνοδός της φρουράς του, αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Το Σάββατο στον Απόστολο Παύλο το μνημόσυνο του Αστυνόμου Περικλή Δενεσάκη

Previous article

Τραγωδία στην Άρτα – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στον πατέρα του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.