Life

(video) “Αφόρισε” ο Μητροπολίτης τις φήμες των ακραίων χριστιανών για την …δαιμονισμένη του Οσίου Παταπίου!

0

Κεραυνούς εξαπέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος σχολιάζοντας τις ανοησίες που διακινούνται στο διαδίκτυο από ομάδες ακραίων, συντηρητικών και φανατικών κύκλων που δρουν έξω από την επίσημη Εκκλησία και αφορούν την …δαιμονισμένη του Οσίου Παταπίου!

Υπάρχει μία ομάδα υπερσυντηρητικών, σχισματικών, παλαιοημερολογιτών που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή και είναι αντιεμβολιαστές“, είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA όπου κλήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του εφημέριου του ναού Αγίων Αναργύρων στο καλαμάκι, πατέρα Βασίλειου.

Ο Μητροπολίτης είπε τα παραπάνω θέλοντας, προφανώς, να απαντήσει με καυστικό τρόπο στα όσα διακινούνται εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και αφορούν μία δήθεν δαιμονισμένη γυναίκα, η οποία βρίσκεται στην σπηλιά του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, λοιπόν, στις διάφορες σελίδες προσκείμενες στους παλαιοημερολογίτες και σε άλλες ακραίες χριστιανικές ομάδες, ένα γκρουπ “πιστών” από την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Π. Φάληρο με τον “ιερέα” της επισκέφθηκε το προσκύνημα του Όσιου Παταπίου στο Λουτράκι και έκανε την παράκληση του Αγίου έξω από την εκκλησία.

«Μέσα στην σπηλιά, όταν μπήκαμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου, περιμέναμε στη σειρά. Ήταν μια νέα κοπέλα δαιμονισμένη. Φώναζε πολύ δυνατά με φωνή αντρική τα εξής: “Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο. Όλοι θα σφραγιστείτε. Ποιοι από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το Eμβoλιo είναι το σφράγισμα. Τι με κοιτάτε;

Συγκλονιστήκαμε όλοι, κάποιοι έτρεμαν, προσκυνήσαμε και βγήκαμε έξω από την σπηλιά. Και ακούγαμε ότι φώναζε συνέχεια».

Έμμεση ήταν και η αντίδραση του ιεροκήρυκα του Αποστόλου Παύλου Πέτρου Θωμαΐδη σε όσα διακινούνται. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Θωμαΐδης αναφέρει:

Αφήστε ήσυχο τον Όσιο Πατάπιο!
Μία αγνώστου προελεύσεως ομάδα παλαιοημερολογιτών με έναν αγνώστου προελεύσεως παλαιοημερολογίτη “κληρικό” τελεί παράκληση στο προαύλιο και μία κοπέλα “μη έχουσα σχέση με την ομάδα” μιλά “σαν δαιμονισμένη” για το εμβόλιο “ως χάραγμα του αντιχρίστου”.
Και όλο αυτό γίνεται εν συνεχεία “viral” σε συγκεκριμένους κύκλους χωρίς κανείς από τους αναπαραγωγούς να σκεφτεί ότι όλο αυτό μπορεί και να ήταν φτιαχτό και της ομάδας αυτής σκηνοθεσία, αλλά και χωρίς να ντραπεί τον Όσιο Πατάπιο και το Μοναστήρι του.
Πέραν όμως πάσης αισχρής σκηνοθεσίας, από πότε για να κατοχυρωθεί μια “άποψη” για ένα εμβόλιο γίνεται επίκληση στη μαρτυρία του ίδιου του “διαβόλου”, του πατέρα δηλαδή του ψεύδους και της διαβολής; Μήπως να περιμένουμε σε λίγο και τις “πυρές”του Μεσαίωνα και τίποτα δίκες κατά “Γαλιλαίων”;
Εδώ δεν είναι να κουνάς απλώς το κεφάλι•εδώ το πράγμα τρομάζει και το τραύμα μοιάζει να θέλει πολύ χρόνο για να θεραπευτεί.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ενώ δεν προξενεί κατάπληξη ότι το συμπεριέλαβε ως αληθινό περιστατικό ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε επιστολή του προς την ιερά σύνοδο.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Κορινθίας για αυξήσεις ρεύματος

Previous article

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κορίνθου – Πότε να έρχεστε για μοριακό τεστ και ποιοι δεν το χρειάζονται…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life