ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον αέρα οι εργαζόμενοι: η ΕΡΓΑΝΗ δεν αναγνωρίζει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για άδεια μετά από θετικό τεστ! Τι ισχύει τελικά

0

Σύγχυση επικρατεί με τις δηλώσεις των τεστ στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες, σχετίζεται με τις δηλώσεις των θετικών τεστ για τους εργαζόμενους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς παρά τη διαβεβαίωση ότι το rapid test «καλύπτει» τους εμβολιασμένους, δεν αναγνωρίζεται, με αποτέλεσμα να απαιτείται μοριακό τεστ.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, εάν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test και δεν απαιτείται μοριακό, ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Σημειώνεται ότι για να εξασφαλιστεί άδεια για την καραντίνα των πέντε ημερών, πρέπει να αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα το θετικό τεστ.

Το ζήτημα που δημιουργείται όμως, αφορά το γεγονός ότι το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), επομένως έκθετοι μένουν όσοι έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.

Σε ό,τι αφορά όσους δεν έχουν εμβιολιαστεί, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ωστόσο, οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Το τραγούδι της ημέρας

Previous article

Σχολεία – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για άνοιγμα την Δευτέρα – Τι θα γίνει με τα τεστ, πότε θα κλείνουν τα τμήματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.