ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πληροφορίες για πάνω από 55.000 κρούσματα κορωνοϊόυ σήμερα -Τι δείχνουν τα τεστ

0

Σοκ προκαλεί η εκτίμηση των αρμοδίων για τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 55.000.

Τις τελευταίες ημέρες, με την μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού, η οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, να κυριαρχεί στην κοινότητα, καθημερινά ανακοινώνεται τεράστιος αριθμός κρουσμάτων.

Οι Τρίτες έτσι και αλλιώς, όπως τόνισε σήμερα και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, είναι οι μέρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα. Η σημερινή Τρίτη έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η πρώτη του νέου έτους, δηλαδή η πρώτη μετά την Πρωτοχρονιά, τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές και φιλικές συνάξεις.

Θωμαϊδης: Θα δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα στην Αττική, μπορεί και σήμερα
Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι «οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια αυτά της Αττικής, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν θα ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα. «Θα τα ξεπεράσουμε, ναι, μέσα στον Ιανουάριο σίγουρα» είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να δούμε έναν τέτοιο αριθμό ακόμα και σήμερα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

Το 70% των PCR στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), βιοπαθολόγο/επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής μικροβιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Μαρία Χατζηδημητρίου, περίπου το 70% των PCR που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα βγαίνει θετικό.

Αλλάζουν οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι θα δουν μειώσεις αυτόν τον μήνα -Παραδείγματα [πίνακας]

Previous article

Λουτράκι – Πέθανε αντιεμβολιαστής γιατρός – Στο νοσοκομείο και η κόρη του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.