ΙΣΤΟΡΙΑ

Γράμμα στρατιώτη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραδόθηκε με 76 χρόνια καθυστέρηση

0

Το γράμμα ενός Αμερικανού στρατιώτη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραδόθηκε 76 χρόνια μετά την αποστολή του. Φυσικά το πρόσωπο για το οποίο προοριζόταν, η μητέρα του, δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να το διαβάσει. 

Τον Δεκέμβριο του 1945, μετά την λήξη του πολέμου, ο στρατιώτης Τζον Γκονσάλβες, 22 ετών, έγραψε στη μητέρα του στο Γουόμπουρν. Ωστόσο ο φάκελος παρέμεινε χαμένος για περισσότερα από 75 χρόνια, πριν βρεθεί σφραγισμένος, σε ένα κέντρο διανομής της αμερικανικής ταχυδρομικής υπηρεσίας στο Πίτσμπουργκ. 

«Αγαπημένη μου μαμά, έλαβα ένα ακόμα γράμμα από εσένα σήμερα, και χάρηκα που έμαθα πως όλα είναι εντάξει. Είμαι καλά και τα πηγαίνω μια χαρά. Όσο για το φαγητό, αυτό είναι αρκετά κακό τις περισσότερες φορές», έγραφε ο 22χρονος. «Σ’ αγαπώ και σε φιλώ. Ο γιος σου, Τζόνι. Θα σε δω σύντομα, ελπίζω». 

Ο Γκονσάλβες πέθανε το 2015 αλλά τα αμερικανικά ταχυδρομεία βρήκαν την διεύθυνση της χήρας του, Αντζελίνας, την οποία ο άνδρας είχε γνωρίσει πέντε χρόνια μετά την αποστολή του γράμματος, το 1950. 

Μαζί με το παμπάλαιο γράμμα, η Ταχυδρομική Υπηρεσία έστειλε και μία δικιά της επιστολή στην οποία έγραφε: «η αποστολή αυτού του γράμματος ήταν ύψιστης σημασίας για εμάς». Η οικογένεια του Γκονσάλβες κάλεσε και ευχαρίστησε τα ταχυδρομεία. 

«Φανταστείτε! 76 χρόνια!», δήλωσε η χήρα στο WFXT-TV. «Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και μετά ο γραφικός του χαρακτήρας και όλα τα υπόλοιπα. Ήταν εκπληκτικό». 

Η 89χρονη, σήμερα, γυναίκα, πέρασε τις γιορτές μόνη αλλά με αυτό το γράμμα, είπε ότι αισθάνθηκε πως ο άνδρας της είχε επιστρέψει στο σπίτι. 

Πηγή Guardian

Έρχονται τα πρόστιμα για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Previous article

Λιοντάρια και αρκούδες μετανάστευσαν στην Αμερική όπως οι άνθρωποι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.