ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Tέταρτη δόση εμβολίου: Άμεσα οι αποφάσεις – Ποιους αφορά

0

Ακόμα και σήμερα μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με αυτό το θέμα και η απόφαση μπορεί να ληφθεί σήμερα ή την επόμενη εβδομάδα. Όπως ξεκαθάρισε η τέταρτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Διαβεβαίωσε ακόμα πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις. Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Σημειώνεται ότι η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής χορηγεί τέταρτη δόση είναι το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας της χώρας Νίτζαν Χόροβιτς επικαλούμενος την μεγάλη έκθεσή και την ευαλωτότητά απέναντι σε μολύνσεις συγκεκριμένων κατηγοριών του πληθυσμού. 

Η Γη από το διάστημα τη νύχτα σε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Previous article

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση των 60 έως 80 νεκρών την ημέρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.