ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Θα δοθούν απαντήσεις για τον μεγάλο αριθμό θανάτων από Covid-19 στην Ελλάδα;

0

Το πέμπτο επιδημικό κύμα σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας με τους επιστήμονες να εκφράζουν πλέον ανοικτά τα ερωτήματά τους σε εκείνους που έχουν την ευθύνη λήψης αποφάσεων.

Σήμερα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιουμής, χαρακτήρισε «υπερβολικό» τον αριθμό των θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού συγκριτικά με τα συνολικά κρούσματα και λαμβάνοντας υπόψει τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως τόνισε (OPEN) ο καθηγητής «αυτό γεννά πολλά ερωτήματα και κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί με εκείνους που έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων». Επιπλέον, σημείωσε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν άδικα από επιπλοκές της νόσου.

«Ζούμε σε μία χώρα με πιο γηρασμένο πληθυσμό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε μία χώρα που ακόμα έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών». Αυτά τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σύμφωνα με τον καθηγητή, ωστόσο όπως τόνισε θα πρέπει να εξεταστούν και πιο εσωτερικοί παράγοντες όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τα μηχανήματα και οι γνώσεις. «Η προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών είναι σημαντική αλλά το θέμα είναι αν πράγματι υπήρξαν πάντα και παντού οι προϋποθέσεις», σχολίασε.

Τι γίνεται με τα νέα κρούσματα;

Ένας άλλος βασικός δείκτης που απασχολεί τους επιστήμονες έχει να κάνει με τις νέες μολύνσεις στην κοινότητα. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αποκλιμάκωση στα στοιχεία των ημερήσιων εκθέσεων του ΕΟΔΥ. Φανερώνουν όμως την πραγματικότητα;

O καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, χαρακτήρισε πλασματικό τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είπε (ΣΚΑΪ) «η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων. Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Όμικρον ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ».

Και πρόσθεσε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε.

Άννα Φρανκ / Έρευνα αποκαλύπτει τον νούμερο 1 ύποπτο για την προδοσία

Previous article

Λίμνη Πλαστήρα: Εσπασε ο πάγος και επισκέπτες βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.