ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Στη δημοσιότητα θα δίνονται τα ονόματα των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

0

Δημόσια θα είναι πλέον η επωνυμία των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα είναι για να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες-καταναλωτές, καθώς η μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τι αναφέρει η τροπολογία
«Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών-πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δωρεάν rapid tests στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι

Previous article

Η Ινδονησία αλλάζει πρωτεύουσα επειδή η Τζακάρτα βυθίζεται

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.