ΚΑΙΡΟΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η «Ελπίδα» φέρνει χιονοκαταιγίδες: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα

0

Έτοιμη να ντυθεί στα λευκά της Ελπίδας είναι η Ελλάδα και η Κορινθία ειδικότερα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τις επόμενες ώρες, περίπου από τις 5 το απόγευμα, στην Κορινθία θα κάνει την εμφάνισή του ένα σπάνιο φαινόμενο, οι χιονοκαταιγίδες.

Η Ελπίδα φέρνει χιονοκαταιγίδες
Ενδεικτικά είναι τα όσα γράφει ο μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος, ο οποίος στις τελευταίες του εκτιμήσεις κάνει λόγο για «χιονολαίλαπες» και «χιονοκαταιγίδες» που αναμένεται να «χτυπήσουν» την Ελλάδα. «Οι χιονοκαταιγίδες, που ορισμένοι αποκαλούν χειμωνιάτικες καταιγίδες, είναι ασυνήθιστο είδος καταιγίδας (συμβαίνει μόνο λίγους μήνες του χρόνου) που αντί της βροχής συνοδεύεται από χιόνι» συμπληρώνει και εξηγεί πως:

«Η ένταση της χιονόπτωσης είναι μεγαλύτερη από την ένταση της χιονόπτωσης που παράγεται από τα μελανοστρώματα ή τα παχιά υψιστρώματα. Έχει παρατηρηθεί χιονόστρωση ακόμα και ύψους 15 εκατοστών στη διάρκεια της ζωής μιας χιονοκαταιγίδας.
Πάντως, θερμοδυναμικά, η χιονοκαταιγίδα δεν διαφέρει από τις άλλες καταιγίδες, εκτός από το γεγονός ότι οι κορυφές των σωρειτομελανιών δεν φθάνουν σε μεγάλο ύψος. Κατά τα άλλα, η βροντή μιας χιονοκαταιγίδας δεν ακούγεται από απόσταση μεγαλύτερη των 2 ή 3 χιλιομέτρων επειδή το χιόνι απορροφά τον ήχο της και τη νύχτα ο κεραυνός εμφανίζεται πιο φωτεινός λόγω της αντανάκλασης του φωτός από τις νιφάδες».

Ο αδιανότητος διάλογος του συνεργάτη του Καμπόσου που προκάλεσε την απόλυσή του – Τι έγραψε για την 24χρονη, θύμα βιασμού, από τη Θεσσαλονίκη

Previous article

Μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ