ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στην Κορινθία – αλλά η Περιφέρεια το κρατάει μυστικό

0

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία σε όλο το νομό, όπως μόνο το korinthia.net.gr μετέδωσε ερμηνεύοντας τον σχετικό νόμο. Το παράδοξο είναι ότι αυτό προβλέπεται από μία σιωπηρή (τουλάχιστον προσώρας) απόφαση της Περιφέρειας, στην δικαιοδοσία της οποίας είναι η λειτουργία των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων. Ήδη τόσο ο δήμος Κορινθίων, όσο και ο δήμος Βέλου-Βόχας μετέφεραν την όποια ευθύνη μεταφράζοντας τον σχετικό νόμο.

Ειδικότερα, ο δήμος Κορινθίων με ανακοίνωσή του αναφέρει πως “η δικαιοδοσία του Δημάρχου, έτσι όπως αυτή προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, περί της λειτουργίας ή μη των σχολικών μονάδων, περαιώνεται στο χρονικό διάστημα των 3 ημερών (ΠΔ79/2017). Το διάστημα αυτό συμπληρώθηκε σήμερα και δεν δίδεται δυνατότητα παράτασης του. Υπενθυμίζουμε πως οι σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων παρέμειναν με απόφαση Δημάρχου κλειστές, το τριήμερο 24-25-26 Ιανουαρίου 2022. Η παράταση ή μη της διακοπής λειτουργίας των σχολείων μετά το τριήμερο, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας…”.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανακοίνωση του δήμου Βέλου-Βόχας, ο οποίος αναφέρει: “Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος ΠΔ79/2017 – ΦΕΚ ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017 – σχετικά με τη “Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών”, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Δήμου μπορεί να διακοπούν με απόφαση Δημάρχου μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες. Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βέλου Βόχας με απόφαση Δημάρχου παρέμειναν κλειστές από τις 24 έως και τις 26 Ιανουαρίου. Η παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων μετά το τριήμερο, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Εφόσον δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Πέμπτη 27/01/2022 οι σχολικές μονάδες όλων βαθμίδων του Δήμου Βέλου Βόχας θα λειτουργήσουν κανονικά…”.

Στον δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έχουν ήδη αποφασίσει να ανοίξουν τα σχολεία -απλώς πάνε λίγο πίσω την ώρα έναρξης. Στον δήμο Σικυωνίων το αφήνουν …φλου, στον δήμο Νεμέας ανακοίνωσαν πως τα σχολεία θα είναι κλειστά (και να δούμε πως θα το μαζέψουν τώρα), ενώ στον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Βλάσσης Τσιώτος ήταν ο μοναδικός που πήρε απο νωρίς θέση δηλώνοντας ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Περιμένοντας το χιόνι – Οι ζωγράφοι και τα «λευκά» έργα τέχνης

Previous article

«Ίριδες και παπαρούνες» Διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.