ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Προς παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα, συνεδριάζουν το μεσημέρι οι ειδικοί

0

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να λάβει την απόφασή της για το αν θα συνεχιστούν ή όχι τα μέτρα που επιβλήθηκαν λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Τα μέτρα έλαβαν την περασμένη εβδομάδα παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Κυριακή δηλαδή, και οι ειδικοί, μετά τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασής τους, θα αποφασίσουν αν θα παραταθούν για μία εβδομάδα ακόμη ή θα αρθούν, όλα ή κάποια από αυτά.

Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (χθες ανακοινώθηκαν 17.960 κρούσματα), αλλά παρουσιάζουν τάσεις σταθεροποίησης. Οι σκληροί δείκτες, ωστόσο, επιμένουν και μάλιστα σε ανησυχητικά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες είχαμε 115 θανάτους από κορωνοϊό, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός. Οι διασωληνώσεις ήταν εξίσου υψηλές, καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι 645 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ενα άλλο σημείο που φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν εμβολιασμοί οι οποίοι και επαναπρογραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την Κυριακή λήγει το όριο του επταμήνου που έχει τεθεί για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό οι ειδικοί να λάβουν την απόφαση για παράταση των μέτρων για ακόμη μία εβδομάδα.

Υπήρχε το σενάριο να αρθεί τουλάχιστον το μέτρο για απαγόρευση της μουσικής, αλλά και αυτό παραμένει υπό αμφισβήτηση, με πιθανότερο ενδεχόμενο να παραταθούν τα μέτρα για μία εβδομάδα ως έχουν.

Κίνδυνος για πλημμύρες το Σαββατοκύριακο: Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια [βίντεο]

Previous article

Αττική Οδός: Συγκλονιστικές οι καταγγελίες από πολίτες, μέχρι και για πλιάτσικο σε αυτοκίνητα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.