Life

Διόνυσος: Ψάχνουν τον λύκο που κατασπάραξε σκύλους – Συστάσεις στους πολίτες – Τι λέει ο Δήμαρχος στο iEidiseis

0

Συναγερμός έχει σημάνει από την Πέμπτη στον Δήμο Διονύσου, καθώς δύο αδέσποτοι σκύλοι βρέθηκαν κατακρεουργημένοι πιθανότατα από λύκο. Προσοχή στους κατοίκους συνιστά ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης μέσω του iEidiseis.gr.

Επί ποδός βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές του Δήμου Διονύσου, μαζί με το Δασαρχείο και εθελοντές, καθώς δύο σκύλοι εντοπίστηκαν την Πέμπτη κατακρεουργημένοι, με τα στοιχεία να δείχνουν πως πρόκειται για επίθεση λύκου. Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από τις μαρτυρίες τριών κατοίκων για θέαση του άγριου ζώου στην περιοχή.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, πρόκειται πιθανότατα για έναν λύκο που αποσπάστηκε από την αγέλη και κατέβηκε από την Πάρνηθα σε αναζήτηση τροφής εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πολικών θερμοκρασιών.

Οι Αρχές του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και μάλιστα σήμερα αναμένεται έκτακτη σύσκεψη στο δασαρχείο Διονύσου, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα δεδομένα προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο για τον εντοπισμό του.

«Στην περιοχή Ραπεντώσα, δυστυχώς, βρήκαμε δύο σκυλάκια αδέσποτα σκοτωμένα με βαθιά τραύματα. Τα περιστατικά συνέβησαν σε δύο συνεχόμενες βραδιές. Παράλληλα, τρείς κάτοικοι ανέφεραν στον Δήμο πως είδαν λύκο στην περιοχή. Καταλαβαίνετε, ότι κινητοποιηθήκαμε άμεσα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις. Απομακρύναμε και τα άλλα σκυλιά που φιλοξενούνται στον χώρο και ετοιμάζουμε με το δασαρχείο για τις επόμενες κινήσεις μας», ανέφερε στο iEidiseis.gr ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, προσθέτοντας πως στο Πεντελικό Δάσος δεν υπήρχαν αγέλες λύκων.

«Είναι λογικό να υπάρχει ένας φόβος, δεν έχουμε ξαναδεί λύκο, γι΄αυτό και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να τον εντοπίσουμε και να τον απομακρύνουμε από την περιοχή. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι του Διονύσου είναι προσέχουν τις επόμενες μέρες, να μην βάζουν τροφές έξω από το σπίτι τους για τα αδέσποτα, καθώς υπάρχει κίνδυνος και για τα δεσποζόμενα που ζουν στις αυλές», τονίζει στο iEidiseis ο Δήμαρχος Διονύσου.

Ο Πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Διονύσου κ. Δημήτρης Πιτιανούδης, είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε την Πέμπτη να δει τα σκυλιά που εντοπίστηκαν σκοτωμένα. Όπως τονίζει στο iEidiseis.gr τα τραύματα που φέρουν δείχνουν ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν από κάποιο άλλο σκυλί.

«Στην αρχή πιστέψαμε ότι πρόκειται για επίθεση από άλλο σκύλο, όμως την επόμενη μέρα βρήκαμε και δεύτερο σκυλί νεκρό. Τα σκυλιά μπορεί να τσακωθούν ακόμα και να σκοτώσει το ένα το άλλο, αλλά τέτοια τραύματα δεν θα μπορούσε να κάνει. Του έφαγε την κοιλιά», λέει ο κ. Πιτιανούδης στο iEidiseis. «Θεωρήσαμε στη συνέχεια πως ίσως πρόκειται για αγριογούρουνο, όμως δεν εντόπισα κάποια πατημασιά που να το αποδεικνύει. Στη συνέχεια συνομιλώντας και με τη δασική υπηρεσία καταλήξαμε πως η επίθεση έγινε από κάποιον λύκο, ο οποίος πεινασμένος πήδηξε την περίφραξη και τον έφαγε. Υπήρξαν και μαρτυρίες πολιτών για λύκο στην περιοχή, οπότε αυτό το σενάριο είναι και το επικρατέστερο», προσθέτει.

Από την πλευρά του συνιστά και ο ίδιο την προσοχή των πολιτών, λέγοντας πως καλό είναι να αποφεύγονται οι βόλτες με κατοικίδια μέσα στο δάσος θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η στιγμή που Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης θα πιάνονταν στα χέρια στο εντευκτήριο της Βουλής

Previous article

Βόμβα Πλεύρη: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά τις 31 Μαρτίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life