ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Δήμας: Ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής

0

«Η συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας, στην εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια», έγραψε ο Χρίστος Δήμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του στο twitter και στο facebook, σχετικά με το πρόγραμμα Darlene το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Στόχος, όπως αναφέρει ο ίδιος, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός αναφέρει: «Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησε με το συντονισμό του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ερευνητικό έργο DARLENE.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει ειδικά γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ενεργειών ή εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Δείτε το tweet του Χρίστου Δήμα για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας:

“Να προσέχει ο γιος σου στο Παγκράτι”- Οι αντιδράσεις μετά τη διάλεξη του Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο

Previous article

Σπάζουν διαρκώς οι αγωγοί νερού στην Κόρινθο – Απόλυτη ανάγκη για ένα νέο δίκτυο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.