ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς στο Επιμελητήριο Κορινθίας

0

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κο Νικόλαο Ταγαρά, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Ταγαρά – Λουζιώτη αποτέλεσε η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις του Νομού μας και οι ενέργειες του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την λύση αυτών.

Ο Πρόεδρος μετέφερε στον Υφυπουργό την ανασφάλεια και την ανησυχία όλου του επιχειρηματικού κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί, τις αντιδράσεις του για την έκρηξη του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού. Επίσης, τον ενημέρωσε για τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικάμε την παράταση εφαρμογής ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA), με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της εστίασης, με την δυνατότητα αλλαγής καθεστώτος ενίσχυσης επιστρεπτέας προκαταβολής και με την φορολόγηση και το ακατάσχετο μη επιστρεπτέας προκαταβολής περιφερειών και με την αύξηση των τιμών του ρεύματος.

Ο Υφυπουργός από την μεριά του ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει και αφορούν τα σχέδια χωροθέτησης για τα πολεοδομικά έργα του Νομού Κορινθίας που θα καθορίζουν τις δυνατότητες αξιοποίησης της γης για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Επίσης, ενημέρωσε για το πρόγραμμα ‘’Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις’’ καθώς και για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Ο κος Ταγαράς δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει να προωθηθούν περαιτέρω τα αιτήματα των επιχειρηματιών στην κεντρική κυβέρνηση, στηρίζοντας συνεχώς την επιχειρηματικότητα του Νομού μας καθότι πάντοτε υπήρξε μέλος αυτής.

Βούλιαξε στην παγωμένη λίμνη Δασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας

Previous article

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε κακοποίηση 4χρονου αγοριού από τον γιο της νταντάς του, με την “κάλυψή” της

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.