ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη Πιτσάκη με βαρείς χαρακτηρισμούς για την διοίκηση Λουζιώτη – Μουρίκη

0

Την πρώτη συνέντευξη μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Επιμελητήριο Κορινθίας παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του οικονομικού φορέα της Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης.

Και οι προθέσεις του φάνηκαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα και τις πρώτες λέξεις όταν έκανε αναφορά σε ψευτοπρόεδρο και ψευτοδιοίκηση για να συμπληρώσει με νόημα: “όταν, όμως, διορίζεσαι με μέσον εύκολα το μέσον σε διώχνει από την θέση που είσαι…” κάνοντας φανερές τις προθέσεις του. Προθέσεις που έγιναν ακόμα πιο εμφανείς στην συνέχεια όταν έκανε αναφορά σε διοίκηση θίασο

Στο πρώτο μέρος της τοποθέτησής του ο κ. Πιτσάκης έκανε απολογισμό των δράσεων της δική του διοίκησης από το 2018 μέχρι και το τέλος του 2021, κωδικοποιώντας τα πεπραγμένα σε δέκα σημεία:

 • Διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης στην Πελοπόννησο.
 • Ενίσχυση επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του 2017 με τα έσοδα από την διοργάνωση της έκθεσης. “Αυτά ήταν και τα μόνα χρήματα που έχουν πάρει αυτοί οι επιχειρηματίες μέχρι σήμερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 • Βοήθεια σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και ανέφερε ως παράδειγμα τις πολύτεκνες οικογένειες στις οποίες δόθηκαν τάμπλετ την περίοδο της πανδημίας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
 • Υλοποίηση και δημιουργία μεγάλων προγραμμάτων, όπως orizon, erasmus, open mall, προγράμματα κατάρτισης, μεταπτυχιακά κ.ά.
 • Για πρώτη φορά μία πρόταση του Επιμελητηρίου έγινε νόμος του κράτους. Πρόκειται για την πρόταση του μέλους του Επιμελητηρίου και της Διοίκησης Ευθύμιου Τάρη για την απόσταξη κρίσης του οίνου.
 • Δεκάδες προτάσεις και παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση: Ενδεικτικά ο κ. Πιτσάκης ανέφερε την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από τα δημοτικά τέλη και την πρόταση να απαγορευτεί η πώληση από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που πουλούσαν τα κλειστά λόγω της πανδημίας εμπορικά καταστήματα.
 • Δια ζώσης και on line εκδηλώσεις και ενημερώσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίες αφορούσαν θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα (χρεοκοπημένα νοικοκυριά, Νόμος Κατσέλη, εξωδικαστικό συμβιβασμό, δόσεις εξόφλησης χρεών κ.λπ).
 • Παρέμβαση για την διάσωση της κορινθιακής σταφίδας.
 • Συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις
 • Μεγάλη προσπάθεια και από την πλευρά του Επιμελητηρίου να ευοδωθεί η παραχώρηση της Αγοράς του Λεχαίου.


Ο κ. Πιτσάκης στην συνέχεια πέρασε στην κριτική και στον έλεγχο των πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης το τρίμηνο από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, την οποία μάλιστα αποκάλεσε “γνωστό θίασο”.

Κατήγγειλε τον κ. Λουζιώτη ότι προχωρά σε απ ευθείας αναθέσεις σε μη Κορινθιακές εταιρείες, “κατασπαταλώντας τα οικονομικά αποθέματα της διοίκησής μας”. Και έκανε σαφέστερο τι εννοεί δίνοντας στοιχεία -ενδεικτικά- για

 • απ ευθείας ανάθεση 20 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για προβολή του open mall,
 • απ ευθείας ανάθεση 1750 ευρώ για δημιουργία ιστοσελίδας, πάλι σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης
 • απ ευθείας ανάθεση 2635 ευρώ για προετοιμασία και διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης
 • απ ευθείας ανάθεση 1663 ευρώ για έρευνα αγοράς
 • απ ευθείας ανάθεση 5500 ευρώ για στρατηγικό πλανο marketing
 • απ ευθείας ανάθεση 4500 ευρώ για πλάνο επικοινωνίας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, ο κ. Πιτσάκης έκανε λόγο για διοίκηση που παραδέχτηκε δημόσια ότι έκανε τριγωνικές συναλλαγές: “θυμάστε τι έλεγαν για άλλη ανάθεση 13.000 ευρώ για ημερίδα μίας ώρας στο περιθώριο της ΔΕΘ. Όταν ρωτήθηκε ο ψευτοπρόεδρος, που είναι τα παραδοτέα είπε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν: δηλαδή το Επιμελητήριο έδωσε χρήματα σε μία επιχείρηση, και αυτή τα επέστρεψε σε μία άλλη εταιρεία του Επιμελητηρίου. Αυτό λέγεται τριγωνική συναλλαγή. Ελπίζω η εφορία να μην μας ακούει σήμερα…“.

Ο κ. Πιτσάκης σημείωσε ότι το ταμείο του Επιμελητηρίου όταν παρέλαβε την διοίκηση του ήταν 180.000 ευρώ και ο τον Ιανουάριο του 2021 έφτασε στις 700.000 ευρώ: “Στις 15 Ιανουαρίου 2022 ερωτώμενος ο ψευτοπρόεδρος απάντησε πως ήταν λιγότερο απο 400.000 ευρώ”.

Ύστερα απο όλα αυτά, με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του κ. Λουζιώτη στην συνέντευξη Τύπου που έχει προσδιοριστεί για αύριο (Παρασκευή) στις 11.00 το πρωί.

Πόσο καλά “ομιλείτε ελληνικά” (και όχι μόνο)

Previous article

Αρχή επιστροφής στην κανονικότητα – Προς άρση των μέτρων εντός Μαρτίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.