ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑΓΑΡΑΣ: Ορίστηκε μέλος της επιτροπής που θα παρακολουθεί την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου

0

Την εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής που θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του έργου της αναβάθμισης, ανάδειξης και υπόγειας επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έκανε αποδεκτή το υπουργικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Μέλος της διυπουργικής επιτροπής θα είναι και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, μαζί με τους:

1. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Πρόεδρο

2. Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης

3. Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος

4. Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

5. Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού

Σύμφωνα με την εισήγηση της Λίνας Μενδώνη, η συγκρότηση Διϋπουργικής Επιτροπής προτάθηκε δεδομένης της πολυπλοκότητας του σχεδίου και της ανάγκης για την ταχεία υλοποίηση και τον συντονισμό του συνόλου των μελετών, των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και της ένταξης του όλου έργου στο αστικό περιβάλλον. Η Επιτροπή θα είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου, διασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

Η αναβάθμιση, ανάδειξη και η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του, η οποία εμπεριέχει τη διασύνδεσή του με το Ακροπόλ και τη συλλειτουργία του με το συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά έργα της κυβέρνησης, τα οποία ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στις Προγραμματικές του δηλώσεις.

Ξεπεράσαμε τους 26.000 από κορονοϊό – 218 νέα κρούσματα η Κορινθία

Previous article

Βρέθηκε η λύση στα συγκοινωνιακά ζητήματα του Κιάτου;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.