ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΚΑΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Δήμας: “Αποζημιώθηκαν οι πρώτες πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες του Ζορμπά”

0

“Μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρώνεται μιας και πληρώθηκαν επιτέλους οι 17 πρώτες επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του Ζορμπά, στο Νομό Κορινθίας. Για άλλες 10 επιχειρήσεις εκκρεμεί η πληρωμή τους που είναι πια θέμα λίγων ημερών. Για την πληρωμή των υπόλοιπων επιχειρήσεων πρέπει να συγκεντρωθούν κάποια επικαιροποιημένα δικαιολογητικά που απαιτούνται, κάτι που ήδη το ολοκληρώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα πληρωθούν σύντομα.

 Αξίζει να σημειωθεί πως η περίπτωση των πλημμυροπαθών του Ζορμπά είναι μία από τις τελευταίες πλημμύρες που ολοκληρώθηκαν με το παλαιό χρονοβόρο καθεστώς. Η κυβέρνηση εδώ και 2 σχεδόν χρόνια έχει αλλάξει τον νόμο για να γίνονται άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης πλημμυροπαθών και να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Ήδη σε αντίστοιχες μεταγενέστερες από τον Ζορμπά περιπτώσεις έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Για το θέμα των πλημμυρών του Ζορμπά, και ειδικότερα την διαδικασία αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο  , τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νίκο Κουλοχέρη, την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας  Αθηνά Κόρκα, τον Διευθυντή στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Δημόπουλο και τις διευθύντριες του Υπουργείου Οικονομικών κα Κωνσταντοπούλου και Καρρά. Ενδιαφέρον για το θέμα έχουν δείξει και οι αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης.”

ΕΟΔΥ: 252 κρούσματα η Κορινθία – 63 θάνατοι και 360 διασωληνώσεις

Previous article

Κ. Κόλλιας: ” Ζητώ παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.