ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κόλλιας: ” Ζητώ παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών”

0

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, είχε ο βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δασικοί χάρτες που αφορούν την Κορινθία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., ζήτησε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών της Κορινθίας, έτσι όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί.

Η προθεσμία λήγει στις 23 Μαρτίου 2022.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Κόλλιας αναφέρει: ”Ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η παράταση αυτή, είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη την έκταση της Κορινθίας. Ειδικότερα, επεσήμανα στον Υπουργό ότι η πλειοψηφία των αντιρρήσεων αφορούν ορισμένες μόνο περιοχές, στις οποίες έχουν προαναρτηθεί οι δασικοί χάρτες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός κατόχων ιδιοκτησιών να μην έχουν ενημερωθεί για τη δυνατότητα να υποβάλλουν αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Επιπλέον, επεσήμανα ιδιαιτέρως στον Υπουργό ότι το επίμαχο αίτημα διατυπώνεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας. Ο ίδιος έκρινε δίκαιο και εύλογο το αίτημα που του έθεσα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα, με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε, στα πλαίσια των εθνικών και ευρωπαϊκών Οδηγιών, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προβούν στις απαιτούμενες αιτήσεις διορθώσεων”.

Χρίστος Δήμας: “Αποζημιώθηκαν οι πρώτες πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες του Ζορμπά”

Previous article

Τίτλοι ιδιοκτησίας σε πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μετά 100 χρόνια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.