ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πρωτοβουλία για να ανακληθούν οι ακαδημαϊκοί τίτλοι που έχουν χορηγηθεί από ελληνικά πανεπιστήμια στον Πούτιν

0

Με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Πρύτανη και πρ. υφυπουργό Παιδείας, ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να ανακληθούν οι ακαδημαϊκοί τίτλοι που έχουν χορηγηθεί από ελληνικά πανεπιστήμια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο secure.avaaz.org όπου συλλέγονται οι σχετικές υπογραφές, αφορμή στάθηκε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στα πανεπιστήμια είναι και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, το 2018, το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του ΠΑΠΕΛ είχε αναγορεύσει τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως επίτιμο διδάκτορα.

«Η παράνομη στρατιωτική εισβολή του Βλ. Πούτιν στην Ουκρανία συνιστά μια ωμή προσβολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πόλεμος του Βλ. Πούτιν έχει προκαλέσει, σε μόλις λίγες μέρες, εκατόμβες θυμάτων, μεταξύ αυτών είναι και χιλιάδες άμαχοι, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι και πρόσφυγες.
Τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένα ελληνικά Πανεπιστήμια είχαν αναγορεύσει τον Βλ. Πούτιν σε Επίτιμο Διδάκτορα Τμημάτων και Σχολών τους.
Σήμερα, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στον αγώνα του ουκρανικού λαού, στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιάθεση των ελεύθερων Λαών και Κρατών, με προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ασφάλειας και του Κράτους Δικαίου, εμείς, πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, άνδρες και γυναίκες, πανεπιστημιακοί και μη, ΖΗΤΑΜΕ την ανάκληση των τιμητικών ακαδημαϊκών τίτλων που έχουν χορηγήσει ελληνικά Πανεπιστήμια στον Βλ. Πούτιν.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών καταδικάζει τον πόλεμο και απομονώνει αυτόν που φέρνει τον όλεθρο του θανάτου και την καταστροφή στην Ευρώπη
».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Λουτράκι λόγω αγώνα δρόμου

Previous article

Open Mall Λουτρακίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη – Τι αλλάζει στην πόλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.