ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τέταρτη δόση εμβολίου: Σε άτομα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα

0

Tέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα χορηγείται από 7 Απριλίου σε άτομα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, υπάρχει «ισχυρή σύσταση» για εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική (4η δόση) όλων των πολιτών από την ηλικία των 60 ετών και άνω.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην Ελλάδα «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εκτίμησε ότι το πιθανό όφελος από μια τέταρτη δόση αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και πάνω, καθώς και σε άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επιπλέον, σε άτομα 60 και πάνω, ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

«Η δεύτερη αναμνηστική δόση αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει αυτή η δόση να γίνει σε μεσοδιάστημα τεσσάρων μηνών από τη δεύτερη δόση», σημείωσε στη συνέχεια.

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού τέταρτης δόσης εμβολίων ανοίγει αρχικά για τους άνω των 80 ετών στις 7/4, και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και τη μεθεπόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 60-69 ετών.

«Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης δεν συνιστάται η χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου», υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου.

«Πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού -πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση- σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό», προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει στις 7 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση
Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε πως σταδιακά θα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με τη δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη δόση) εμβολίου κατά της Covid-19 για τους άνω των 60 ετών.

Ειδικότερα θα ανοίγει ανά ηλικιακή δεκαετία και η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου για τους 80 και άνω.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και θα ακολουθήσει η ομάδα 60-69 ετών.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων από 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι προβλέπεται η χορήγηση τέταρτης δόσης τρεις μήνες μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης.

Σε παιδιά και εφήβους με αυξημένο κίνδυνο (παιδιά παχύσαρκα, με διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα) χορηγείται τρίτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Κορφιώτισα Ξυλοκάστρου – επιχειρούν 20 οχήματα

Previous article

197 νέα κρούσματα η Κορινθία – 70 θάνατοι, 358 διασωληνομένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.