ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Απίστευτα βίντεο! στην Σανγκάη εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν πολίτες για να τους πάνε σε στρατόπεδα καραντίνας

0

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Σανγκάη, την πόλη της Κίνας με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία τελεί υπό καθεστώς lockdown λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού και τώρα οι τοπικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια και… αρπάζουν θετικούς στον ιό πολίτες, για να τους πάνε σε «στρατόπεδα καραντίνας» που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter, εμφανίζονται οπλισμένοι άντρες με στολές κατά του κοροναϊού να έχουν εισβάλει στο σπίτι ενός θετικού στον ιό πολίτη στην Σανγκάη και να θέλουν να τον μεταφέρουν σε «στρατόπεδο καραντίνας».

Όπως φαίνεται, οι Αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού, χωρίς να υπολογίζουν ιδιαίτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, άνδρες με βαρύ οπλισμό έχουν το ελεύθερο να εισβάλλουν στα σπίτια και να αρπάζουν τους πολίτες με κάθε τρόπο, ώστε να τους πάνε στα στρατόπεδα.

Ο άνδρας στο βίντεο είναι ένας από τους πολλούς κινέζους, που αρνούνται να μεταβούν στα συγκεκριμένα camps, την ώρα που υπάρχουν αναφορές ότι εκεί μεταφέρονται άνθρωποι ακόμα και με αρνητικό τεστ.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο γ@@@ υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», ακούγεται να τους λέει, ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Αμέσως μετά, ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμός και οι οπλισμένοι άνδρες βγαίνουν στο μπαλκόνι με ασπίδες για να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», ακούγεται να λέει κάποιος από τους οπλισμένους. Ο θετικός στον ιό άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Αφού κάποιος άλλος ζητά μαχαίρι και ένας οπλισμένος ζητά το όνομά του, ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται.

Αναφορές στο Twitter κάνουν λόγο για συλλήψεις των πολιτών που δεν κάνουν κάθε μέρα τεστ. Η κατάσταση είναι απίστευτη στη Σανγκάη, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κίνας δηλώνει ότι δεν θα γίνει καμία χαλάρωση στα μέτρα.

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά, θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας (…) Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», είχε τονίσει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τα μέτρα που επιβάλλονται κατά του κοροναϊού.

Αδέσποτα, δήμοι και επιθέσεις: Τι ισχύει και τι λέει ο νόμος

Previous article

Σαν σήμερα! Ο πρώτος Έλληνας που πάτησε το πόδι του στην Αμερική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.