Περιφερεια

Κατατίθεται σήμερα η προμελέτη για την ανάπλαση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο

0

Στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να καταθέσει σήμερα το πρωί η Περιφέρεια Πελοποννήσου την προμελέτη για το έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ως το Βέλο.

Πρόκειται για έναν άξονα μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινά από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου, διερχόμενος από την πρωτεύουσα του νομού, τα χωριά Λέχαιο, Περιγάλι, Άσσος και το Βραχάτι, για να καταλήξει στο Βέλο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φάση του έργου, καθώς ο τελικός στόχος είναι η ανάπλαση να φτάσει μέχρι το Δερβένι, σε έναν άξονα δηλαδή περίπου 80 χιλιομέτρων. Ηδη το εν λόγω μάστερ πλαν έχει σταλεί ηλεκτρονικά στους εμπλεκόμενους δήμους της Κορινθίας, προκειμένου να εκφράσουν άποψη επί των προτάσεων που διατυπώνονται σε αυτό.

Στόχος του έργου -για το οποίο η Περιφέρεια αιτείται χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ από το ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης- είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Μέτρα για το ρεύμα: Αναστολή ρήτρας προσαρμογής και αναδρομική επιστροφή στο 60%

Previous article

Πρόκριση για το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου – κέρδισε στα πέναλτι και το ΓΕΛ Άργους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.